„Листопад” си отива, но идва „Баба Зула”

23.11.2010 17:00 | Видян 3450 пъти

„Листопад” си отива, но идва „Баба Зула”

Хитовият сериал „Листопад“ пада от екран през декември. Но точно когато се разделяме с Ферхунде, Левент и Фикрет, в България директно от Истанбул пристигат невероятните музиканти от групата „Баба Зула”. Очаквайте ги на 1-ви декември в Габрово, на 3-ти в Пловдив и на 4-ти в Кърджали.

Групата има зад гърба си поредица от уникални партита на живо с голяма продължителност. Освен това музикантите са подготвили специална изненада – ще изпълнят едно от техните парчета, но на български!
 
Експериментаторският подход и дръзкия стил на „Баба Зула” проличават и в новия им проект „Gecekondu”, който групата ще представи на турнето си в България. Концертите им представляват спектакли, които са смес от визуално изкуство, ориенталски танци, театър и анимация на живо и предлагат на публиката истинска аудио-визуална наслада.

Животът в  големия град, контрастът между бездомните и заможните, вдъхновяват ненадминатите виртуози на турската психеделична музика да се върнат към едно по-градско звучене. Тази нова компилация е стъпка  в друга посока, различна от аналоговия, традиционен звук. Въпреки присъствието на характерни за турската музика инструменти като саз, дървени лъжици и перкусии, групата постига хармония, носеща изцяло заряда на динамичния град с хилядите му лица.

Към съоснователите  на „Баба Зула“ Мурат Ертел и Левент Акман се присъединяват Цосар Камци и Елене Христова, както и  група гостуващи артисти като Тити Робин, Д-р Дас (бивш член на култовата група Asian Dub Foundation), Алкалика, Сера Юлмаз, Цем Юлдиз и др.

„Баба Зула” ви обещават невероятно приключение, съчетаващо автентичността на Oриента с модерния електронен звук!

Концертите на Baba Zula в България през декември ще бъдат на следните дати:

1 декември – Габрово в спортна зала "Орловец". Цената на билета е 20 лв. в мрежата на Eventim.bg и в магазините "Германос", "Пикадили" и "Офис 1".

3 декември - Пловдив в зала „Олимпиада”. Цените на билетите са от 20, 25 и 30 лв. Могат да се намерят в мрежата на Eventim.bg и Билетния център пред сградата на Община Пловдив, в „Динакорд” на ил „Филип Македонски” 29, касите на COOLBOX и игрални зали SPEED в целия град.

4 декември - Кърджали в Драматичен театър – Кърджали. Цените на билетите са Билети за него могат да се намерят в мрежата на Eventim.bg и касата на Драматичния театър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !