Милчо Левиев с мост между поколенията

01.04.2010 11:00 | Видян 2996 пъти

Милчо Левиев с мост между поколенията

На 08.04.2010, 21.00 часа, SOFIA LIVE CLUB ще представи проекта „ GENERATIONS’ DIALOGUE ”!
В програмата – авторски композиции и джаз стандарти Милчо Левиев, пианистът и композиторът, покорил света на джаза, когото Дон Елис нарече „...Тhe Godfather of Balkan jazz”, прехвърля мост между поколенията.
Не само от години разкрива тайните на импровизацията на млади музиканти в ежегодните си майсторски класове в Нов Български Университет и в обособената Лятна музикална академия, но и подава ръка на най-талантливите си студенти като негови партньори на голямата сцена.
Такива именно са Владимир Михайлов и Николай Бакалов – млади музиканти със свой облик и професионално развитие.
Творческото предизвикателство на сцената и различната гледна точка стои в основата на проекта Generations’ dialogue.
Влади Михайлов свири на контрабас, баскитара, виола и пиано. Завършва Националната музикална академия. Многократно участва в Майсторските класове по джаз импровизация на проф. д-р Милчо Левиев към Нов Български Университет. Като солист в много групи (“Суинг Режим”, “Джаз трио +Х”, “Lilly of the west”) взима участие в различни фестивали и събития. През годините участва като басист в редица формации – “Джаз трио+Х”, “Коза Мостра”, “Йо-Йо”. Участва в студийни проекти с български и чужди музиканти .
Николай Бакалов завършва средното си образование в САЩ, след което се завръща в България, за да следва музика в НБУ. През 2005-та участва в Майсторски клас по джаз импровизации на проф. Милчо Левиев. През 2008-ма гостува на Първия Международен Бразилски Културен Фестивал като музикант и помощник на Клаудио Крон – виден бразилски перкусионист.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !