Милчо Левиев на винена вечер в Девин

01.09.2009 13:45 | Видян 2806 пъти

Милчо Левиев на винена вечер в Девин

Световно-известният български виртуоз-пианист Милчо Левиев и джаз певицата Вики Алмазиду бяха специални гости на благотворителна винена вечер в SPA hotel PERSENK в град Девин. Събитието бе част от лятната академия за изкуство “Огънят на Орфей”.

Пред дипломатическият и бизнес елит гласове извиха сопраното Десислава Стефанова, баритонът Иван Кабамитов и тенорът Симоне Анджипи от Италия. Освен на оперните бисери, гостите се насладиха и на уникалното петстепенно меню, приготвено от главния готвач на хотела Иван Иванов. Поширана сьомга, поднесена върху спаначено канапе, запечени патешки гърди с мед и сос от сини сливи галеха небцата на гостите.

Ценителите на виното пък опитаха от уникалния вкус на Енигма хармония Кабарне Совиньон&Мерло “Малката звезда” и Енигма Юни Блан. Председателят на асоциациата на сомелиерите в България Михаил Марковски разясни качествата и вкусоветена на отбраните вина на бутикова изба “Малката звезда”. Червеното Енигма Мерло толкова се хареса на Милчо Левиев, че с чаша в ръка той намери повод и да посвири на пианото в ресторант “Енигма” на хотела. Мениджърката Стефка Костова дори го дари с една от бутиковите бутилки. Като ”съкровище в средните родопи и пристанище на възможно най-чудесните вина”, музикантът определи SPA hotel PERSENK. Вечерта приключи с благотворителен търг на картини, рисувани от деца от майсторския клас по изобразително изкуство на художника Иван Арабаджиев, заредени от него с рейки енергия. Събраните средства бяха дарена на лятната академия за изкуство.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !