Мерил Стрийп за малко да не получи участие в Дяволът носи Прада

16.01.2024 10:26 | Видян 406 пъти

Мерил Стрийп за малко да не получи участие в Дяволът носи Прада

„Хората ни помислиха за луди“, каза продуцентът Уенди Файнърман за реакциите на участието на Стрийп във филма

Представете си алтернативна вселена, в която Мерил Стрийп не е избрана за ролята на емблематичната Миранда Пристли в „Дяволът носи Прада“.

Колкото и шокираща да е мисълта, това е почти реалност, според един от продуцентите на класическия филм от 2006 г.

В сряда продуцентът Уенди Финерман каза на водещата на подкаст Hollywood Gold Даниела Таплин Лундберг, че Стрийп почти е била подмината за ролята, защото някой, участващ в продукцията, е смятал, че „тя никога не е била забавна дори един ден в живота си“.

Според Файнърман, продуцентите „знаеха“, че искат Ан Хатауей, защото тя беше „добро, изцяло американско момиче“, но когато стана дума за Стрийп, те не бяха непременно сигурни.

„И Мерил, хората ни мислеха за луди. Искам да кажа, хора да ми се обаждаха да казват: „Побъркан ли си? Никога през живота си не е била забавна“, спомня си Файнърман, добавяйки, че скептиците са сгрешили за Стрийп.

„Но това очевидно беше различен вид свят за нея и мисля, че това беше част от забавлението на неочакваното“, добави продуцентът.

Лундберг цитира комичното облекчение на Стрийп в минали филми като Тя, дяволът (1989г) и Смъртта й прилича (1992г), но каза, че мнозина свързват 74-годишната жена с по-драматични роли.

На друго място в интервюто Файнърман сподели самородно злато за това как изкуството имитира живота.

По време на една част от снимките двойникът на Стрийп нямаше дрехите, необходими за заснемане на сцена в Париж, така че Файнърман инструктира своя асистент в Ню Йорк да изтича до вкъщи, за да вземе паспорта й, защото тя беше изпратена да направи доставката. Тя дори трябваше да лети в бизнес класа при безплатното пътуване в чужбина, за да се увери, че гардеробът не е спрян и проверен.

Пълен ход на Миранда Пристли.

Въпреки това звездата от Mamma Mia! каза пред Entertainment Weekly, че е „нещастна“ да влезе в образа, за да изобрази твърдата редакторка на модно списание, роля, която й спечели номинация за Оскар.

„Това е последният път, когато опитвах нещо с метода!“ каза актрисата в интервюто от юни 2021 г.

По-рано този месец 41-годишната Хатауей и нейната колежка от Дяволът носи Прада Емили Блънт си припомниха първата среща на снимачната площадка за сериала на Variety „Актьори върху актьорите“.

Възпитаникът на Дневниците на принцесата каза, че 40-годишната Блънт не е била официално избрана за асистент на Пристли по това време. „В главата ми — мигновена мисъл — „Каква филмова звезда!“

„Бях толкова зелена, когато попаднах в тази ситуация“, каза звездата от Опенхаймер за Хатауей. "И ти беше като най-топлата прегръдка. Въпреки че беше колосална филмова звезда по това време, ти се отнасяше към мен като с напълно равна. Ти си един от хората, които познавам най-отдавна. Познаваме се от 18 години."

Източник: People

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !