Защо Мерил Стрийп не била желана в "Дяволът носи Прада"?

18.12.2023 13:43 | Видян 295 пъти

Защо Мерил Стрийп не била желана в

Вече е почти невъзможно да си представим "Дяволът носи Прада" без бравурното превъплъщение на Мерил Стрийп в ролята на ледената редакторка на модно списание Миранда Пристли.

Но трикратната носителка на "Оскар" почти не получава ролята за филма, споделя продуцентът му Уенди Финерман в подкаста "Hollywood Gold".

"И относно Мерил - хората си мислеха, че сме луди. Обаждаха се и ми заявяваха, че тя не е била изобщо забавна", казва Финерман пред водещата Даниела Таплин Лундберг. "Но им казах - напраотив, тя е забавна, а те не са прави, просто ролята, в която се превъплъщава е по-различна", добавя Уенди.

Преди 2006 г., когато излиза "Дяволът носи Прада", Стрийп е призната за предимно драматична актриса, известна с наградените си с "Оскар" роли в "Изборът на Софи" и "Крамър срещу Крамър". В крайна сметка тя получава още една номинация за "Оскар" за изпълнението си на ролята на Миранда Пристли, редакторката, която вдъхва ужас на служителите си, включително и на асистентките си, в които се превъплъщават актрисите Ан Хатауей и Емили Блънт.

Героинята, създадена първоначално от Лорън Уайсбъргър в едноименния ѝ роман от 2003 г., е вдъхновена от редакторката на Vogue Анна Уинтур. "Мисля, че да изберем Стрийп бе част от забавлението - очакваме неочакваното", добавя Финерман, като си спомня за процеса на работа с легендарната звезда.

"Тя остана в образа си през цялото време. Много ясно показа, че прави своите избори и се придържа към тях", споделя още Финерман и добавя, че Мерил е избрала да бъде със станалата емблематична сива перука за ролята, въпреки че студиото е имало "някои резерви към нея". "Но за нея това беше различен свят", признава продуцентът, тъй като по онова време Стрийп е известна с по-сериозните си изпълнения, включително в "Изборът на Софи", "Извън Африка", "Едно истинско нещо" и "Музика на сърцето". В крайна сметка всичко се получава, тъй като Стрийп получава своята номинация за "Оскар" за най-добра главна женска роля за изпълнението си на взискателен главен редактор на списание за висша мода.

Що се отнася до останалите актьори във филма, режисиран от Дейвид Франкъл, Финерман казва, че продуцентите "са знаели", че искат Ан Хатауей да играе Анди Сакс - умна, новозавършила студентка, която получава работа като асистентка на Миранда, защото "тя е истинско американско момиче".

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !