Г.Тошев показва любимата си книжарница

03.01.2024 09:53 | Видян 336 пъти

Г.Тошев показва любимата си книжарница

"Една книжарница като никоя друга

Обичам да обикалям по книжарници по света. За мен те са чудни места, в които мога да прекарам часове. Подобно на магазините за плочи, в книжарниците никога не скучая и винаги си купувам по нещо.

Книжарницата Ofr. е толкова отворена към света, че се разлива върху тротоара на Rue Dupetit-Thouars.

книгите, разположени на масите от двете страни на входа, дават представа какво очаква клиентите зад витрината: ултрамодерни модни списания,  дизайнерски списания, публикации „лайфстайл“ английски, американски, италиански, корейски, бразилски, редки биографии на артисти, музиканти, дизайнери, различни по жанр и формат книги за изкуство, философия, антропология, дори романи, но далече от мейнстрийм литературата.

Известна като „най-готината в Париж“, книжарница Ofr. е уникална с това, че обединява общност от вярващи в изкуството хора, които идват отдалеч, както и фенове, които се срещат на място или в Instagram (46,2K последователи).

Всяка седмица на модата предоставя доказателство за това: адресът Maraisian, открит през 2007 г., привлича инфлуенсъри и модни хора от цял ​​свят, нетърпеливи да се докоснат до най-добрия източник, за да разширят банката си с изображения и да разширят своите идеи.

Но Ofr. също е галерия, както пише отпред. В хода на натоварения живот (собственикът вече организира празнични събития, когато е на 16, продуцира собствени филми на 20, създава списание на 23).

Той се казва Александър Тумерел, свързан е от самото начало със сестра си Мари в създаването на това специално място.

Тук е изложил стотици художници на различни ефимерни места, които работят в Париж и по света през последните двадесет години. След това някои от тях са се заселили в горната част на Маре и никога не са си тръгвали. Място, в което срещаш артисти и фенове от цял свят. Място за споделяне, търсене, намиране, мрежа от любопитни хора, които имат интереси, различни от масовия вкус и модни тенденции в литературата, изкуството, дизайна.

Адресът: Париж 20, улица Dupetit-Thouars, 75003 Париж

От понеделник до неделя от 8:30 до 19:00ч.
Тел: 01 42 45 72 88

Място за ценители! С дъщеря ми можехме да останем почти целия ден на това чудно място.
Благодаря за препоръката Краси Генова!", това написа журналистът Георги Тошев.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Славянска ли е славянската писменост...

В 16:30 часа зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат за...

Няма коментари към тази новина !