Славянска ли е славянската писменост – отговорът в Операция История

22.05.2024 14:59 | Видян 356 пъти

Славянска ли е славянската писменост  – отговорът в Операция История

В 16:30 часа зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат за произхода на ромите и историческата сага на България и Северна Македония

Какъв е произходът на ромите, каква е общата история на България и Македония и славянска ли е славянската писменост? Отговор на тези и още въпроси зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в историческото предаване „Операция История“ с водещ Росен Петров тази седмица на 26 май от 16:30 часа.

Кои са точно ромите, какъв е техният произход и как трябва да ги наричаме? Отговор на тези въпроси ще даде първият гост в студиото - доцент д-р Йосиф Нунев. Той ще разкрие на зрителите особеностите на този народ и ще представи тяхната култура.

Историческата сага на България и Северна Македония продължава и до днес, като повод за вниманието отново към темата са изборите в Скопие. Те бяха спечелени по разгромен начин от една партия и движение, създадена от българи, а днес употребяваща антибългарска риторика – ВМРО-ДПМНЕ. Какво следва за българите в Северна Македония и какви са предизвикателства пред България във връзка с интересната ситуация по света и на балканите? Повече информация по темата пред водещия Росен Петров ще даде проф. полк. Димитър Недялков – боен пилот, авторът на десетки монографии и сценарист на филма „Българите и Македония“.

На фокус в рубриката „Тяхната история“ е славянската писменост и как народи, определяни като славянски имат силно езиково сходство с нас, като поляците, чехите и словаците. Повече детайли за славянската писменост в „Операция История“ на 26 май ще даде доц. Веселина Вачкова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мъж разказа какво е преживяването на...

Запален пътешественик хвърли светлина върху това какво...

Транс жената Джесика Алвес се...

Джесика Алвес е на лов за любов и разкри, че е...

Няма коментари към тази новина !