Ники Кънчев сервира сръбски специалитети

06.07.2022 14:39 | Видян 802 пъти

Ники Кънчев сервира сръбски специалитети

По традиция сръбски ресторант Котилото откри летния сезон в потъналата в зеленина градина с представяне на нови авторски ястия към менюто. “Сръбската традиционна кухня е безкраен извор на вкусове и вдъхновение! Държим на автентичността и зареждаме продукти от Сърбия, често директно от градините на малки производители“, споделят Йонко и Далибор, собственици на легендарния сръбски ресторант.

 

Това е и една от причините ястията в Котилото да поддържат ниво, без да променят качеството си в годините. Можем спокойно да твърдим, че ястията в Котилото ни карат да се чувстваме щастливи, защото имат вкуса на домашно приготвената храна и ни дават усещане за ситост и удоволствие. Това е така наречената „comfort food“, която неизменно ни пренася в детството. „Създали сме традиция и два пъти в годината предлагаме на гостите Лятно и Зимно сезонно меню, в което включваме най-любимите и поръчвани ястия от предходни години. Обогатяваме менюто винаги и с няколко нови ястия по стари рецепти, които често доразвивам, вдъхновен от разнообразието на сръбската национална кухня“, казва Далибор Маринкович–Даци.

 

В новото лятно меню ще откриете новите авторски ястия - Черногорски намаз, Печен патладжан с павлак и печена чушка по Бунибродски, Люти чушки из Залужнье, Пилетиня в було, Вучианска колбасица, Телешки дроб в було на скара. Даци е убеден, че прекрасните аромати и вкусове на ястията, които приготвя се дължат на спецификата на продуктите и подправките, отглеждани и произведени точно в Сърбия, а не на други места по света. Това е и тайната на автентичността на вкусотиите, които той приготвя с много любов.  Йонко и Даци пътуват често до западната ни съседка и лично избират  продукти, с които да зареждат ресторанта. Скъп гост на събитието беше Ники Кънчев, който създаде една прекрасна весела атмосфера докато помагаше на Даци зад скарата, на която бяха изкусително наредени различни видове меса и пресни зеленчуци. От есента ще гледаме Ники като водещ на новата сензационна тв игра „Голямото преследване“, която ще се излъчва по Нова.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Урсула фон дер Лайен може да забрани...

След САЩ и ЕС обмисля забрана на приложението....

Една отвлича Ергенът, в имението...

Надпреварата за сърцето на Алек Младенов в „Ергенът“...

Няма коментари към тази новина !