НАП проверява Владислав Горанов за скъпите офиси

25.06.2021 12:00 | Видян 1518 пъти

НАП проверява Владислав Горанов за скъпите офиси

Националната агенция за приходите е започнала проверка на Владислав Горанов, чиято консултантска фирма преди по-малко от месец закупи офиси в София на обща стойност над 750 000 лв. Това съобщиха източници на "Сега" в НАП.

Дружеството  "Трилема Кансълтинг" ЕООД, което е еднолична собственост на бившия финансов министър, е придобило два имота в блок 11 на бул. "Цариградско шосе". Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като "учебна занималня на две нива" и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от справка в имотния регистър сделката е сключена на 27 май, а материалният интерес възлиза на 752 994 лв. Продавачът е фирмата  "Лазурит 94" АД.

Не е ясно от къде Владислав Горанов разполага с такава крупна сума. В последната имуществена декларации на бившия финансов министър пише, че той притежава 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Консултантската му фирма, която е регистрирана преди по-малко от година, когато Горанов напусна министерския пост, пък все още не е публикувала годишен финансов отчет.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кметът пийва с блъскащия и...

Кметът пийва с блъскащия и неотстранен ПП-съветник: Фото...

Мерил Стрийп е почетен гост на...

Мерил Стрийп ще бъде почетен гост на церемонията по...

Няма коментари към тази новина !