Мерил Стрийп е почетен гост на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан

07.05.2024 11:53 | Видян 300 пъти

Мерил Стрийп е почетен гост на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан

Мерил Стрийп ще бъде почетен гост на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан, който ще се проведе след седмица на сцената на Grand Théâtre Lumière във вторник, 14 май.

Известна фигура в американското кино, американската актриса ще даде началото на предстоящото издание, което ще приключи в събота, 25 май, със списъка на наградите, даден от председателя на журито Грета Гъруиг.

След Жана Моро, Марко Белокио, Катрин Деньов, Жан-Пиер Лео, Джейн Фонда, Агнес Варда, Форест Уитакър или Джоди Фостър, Мерил Стрийп ще получи почетната "Златна палма" на фестивала. 35 години след като спечели наградата за най-добра актриса за "Зли ангели", единствената й поява в Кан до момента, Мерил Стрийп ще направи дългоочакваното си завръщане в "Кроазет".

"За мен е неизмерима чест да получа новината за тази престижна награда. Спечелването на награда в Кан за международната общност на артистите винаги е представлявало най-високото постижение в изкуството на киното. Да стоиш в сянката на онези, които преди това са били почитани, е смиряващо и вълнуващо в еднаква степен. Очаквам с нетърпение да дойда във Франция, за да благодаря лично на всички през май!" заяви Мерил Стрийп.

"Всички ние имаме нещо в себе си от Мерил Стрийп!" каза Ирис Кноблох и Тиери Фремо. "Всички ние имаме нещо в себе си от Kramer vs. Kramer, Sophie's Choice, Out of Africa, The Bridges of Madison County, The Devil Wears Prada и Mamma Mia! Тъй като е обхващала почти 50 години кино и е въплъщавала безброй шедьоври, Мерил Стрийп е част от нашето колективно въображение, от споделената ни любов към киното. "

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !