Орхан Мурад е против мерките

09.12.2020 15:51 | Видян 679 пъти

Орхан Мурад е против мерките

Мерките са катастрофа за музикантите, смята известният изпълнител Орхан Мурад.

Катастрофални за кариерата на музикантите са последните месеци у нас.

. Изпълнителят на вечния хит "Хиляди слънца" смята, че мерките, наложени с цел ограничаване разпространението на вируса, не могат да спрат заразата, но в същото време са пагубни за хиляди българи, които са останали без работа. Едни от най-засегнатите са именно хората в музикалния шоубизнес. Идеята заведенията да отворят врати от 21 декември също няма да е спасение за тях, смята Орхан.

"Дори да се отворят ресторантите тогава, както плануват сега, няма да има време за организация на участия. Положението няма да се подобри" - отсича певецът.

Орхан е бесен заради препълнените магазини. Снимки на известна верига за детски играчки и стоки за бита, в която стотици се бутат на касите, обиколиха мрежата. Певецът негодува срещу това, че не са последвали веднага санкции за търговците, докато хора като него са без работа. Според Орхан хората на изкуството, които не са подкрепени от държавата, трява да "скръцнат със зъби" и да заявят позицията си.

"Който се чувства застрашен, да се изолира и да се ваксинира. Дано неуважаемите управляващи да не са забравили, че гладът е по-силен от тока! И че за ударите на гладните защитна броня не е открита!" - беснее певецът в социалните мрежи.

През април изпълнителят сподели пред вестника, че смята, че е изкарал коронавируса. Лоша кашлица, силна и продължителна болка в гърлото и ушите били симптомите на звездата. Мурад нямаше тест за антитела, но бе почти сигурен, че именно коварният вирус го е повалил. Още тогава Орхан сподели, че редица негови колеги са на ръба на оцеляването и първата карантина сериозно е застрашила кариерите им. Сега вече фалитът е неизбежен.

Въпреки липсата на ангажименти през най-оборотните месеци за певеца Мурад не губи надежда, че рано или късно нещата ще се подредят и отново ще може да работи с пълни сили. За него най-важно остава семейството, а съпругата му Шенай винаги е най-голямата му опора. Той продължава да твори и записва нови песни, убеден, че скоро те ще могат да се чуят и на живо.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Няма коментари към тази новина !