Роман Полански няма да ходи на процеса в САЩ

05.05.2009 14:30 | Видян 4470 пъти

Роман Полански няма да ходи на процеса в САЩ

Известният режисьор Роман Полански няма да присъства на съдебното заседание в Лос Анджелис относно изнасилването на 13 - годишно момиче. Историята е от преди 30 години.

През месец февруари съдията заяви, че ще преразгледа тази чувствителна афера при условие, че режисьорът присъства на съдебното заседание на 7 май. Като се има предвид, че Полански може да бъде арестуван в САЩ, за пореден път той избра да не прекосява Атлантическия океан и да остане във Франция. Съдбата е в ръцете на режисьора на "Китайски град"...и той реши да не рискува. Разбираемо е, той е на 75 години и става въпрос за история от преди 30 г. Въпреки че съдията призна, че по онова време е била допусната професионална грешка от страна на трибунала.
БГНЕС припомня, че през декември миналата година адвокатите на Полански заявиха, че те имат нови доказателства за това, че 75-годишният режисьор е жертва на зле ръководен от прокуратурата процес, в който той навремето е признал осъществяването на "незаконен сексуален контакт с малолетна". Роден в Париж от родители поляци и отгледан в Полша, Полански бе арестуван в Калифорния след като родителите на 13-годишно момиче подадоха оплакване в полицията срещу него. Той отлетя от САЩ след споразумение за признаване на вина.

Обвиненията срещу него не бяха вдигнати и Полански никога повече не стъпи в САЩ, дори и за да получи своя "Оскар" през 2003 г. за режисура за "Пианистът". Полански, възхваляван за "Китайски град" (1974) и "Бебето на Роузмари" (1968), все още е издирван в САЩ.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !