Роман Полански поиска да отменят повдигнатото обвинение

03.12.2008 09:16 | Видян 1753 пъти

Роман Полански поиска да отменят повдигнатото обвинение

Режисьорът от полски произход и носител на Оскар Роман Полански поиска вчера съдът в Лос Анджелис да отмени обвинение за незаконни сексуални контакти с непълнолетна, повдигнато му преди повече от 30 години, съобщиха адвокатите му, цитирани от Ройтерс.

През 1978 г. 75-годишният днес Полански напуска САЩ, за да избегне затвора, след като се признава за виновен в сексуални контакти с 13-годишно момиче.

Първоначално той е подведен под отговорност за шест углавни престъпления, но се признава за виновен в незаконни сексуални отношения с малолетна и останалите пет точки от обвинението отпадат.

След бягството си от САЩ Полански живее в доброволно изгнание във Франция. За него има издадена съдебна заповед за арест, която още е в сила, посочва Асошиейтед прес.

Адвокатите на режисьора заявиха, че имат нови доказателства, предоставени по-рано тази година от документален филм, разкрил неправомерни действия на съда и обвинението, които до такава степен са изопачили процеса, че справедливостта може да бъде възстановена само с пълно оттегляне на обвиненията.

Очернен от американските медииq той не отива в САЩ дори да получи наградата "Оскар", присъдена му през 2003 г. за филма "Пианистът".

Полански, който режисира кинокласики като "Бебето на Розмари" и "Чайнтаун" има френско гражданство и не може да бъде екстрадиран в САЩ.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бeлингам от Реал пожела успех на Б....

Звездата на Реал Мадрид преди идването на Мбапе в...

830К за Гришо от Ролан Гарос, излиза...

Със стигането си до четвъртфинал, първи в неговата...

Няма коментари към тази новина !