шопинг

Вести old

Жан-Пол Готие с нов проект

Жан-Пол Готие с нов проект

Френският дизайнер Жан-Пол Готие, който представи последното си дефиле висша мода през януари след 50 години в бранша, обяви следващото си начинание. Става въпрос за проект, предвиждащ изяви на гостуващи стилисти за марката му.

"Всеки сезон ще каня различни дизайнери, които да претворяват принципите на модната къща", гласи съобщението на 67-годишния дизайнер в социалните мрежи. Готие пояснява, че става въпрос за новата му концепция за висша мода. Той разкри още, че първата поканена дизайнерка е Читозе Абе, която през 1999 г. основа марката си "Сакаи" - факел на експерименталната мода. Публикацията е придружена от тяхна обща снимка на покрива на студиото на легендарния дизайнер в Париж. Абе е сред най-оборотните японски дизайнери. Сред почитателките й са главната редакторка на сп. Vogue Ана Уинтур и доайенката на модните критици Сузи Менкес.

Абе е и сред малцината конкуренти, получили похвала от покойния Карл Лагерфелд, който приживе я нарича "един от най-интересните дизайнери, работещи днес". Преди да основе собствена марка, Читозе Абе е работила с Рей Кавакубо и Джуня Уатанабе.

Няма коментари към този материал !