профили

Андрей Слабаков

Андрей Слабаков

Рождена дата: 13.08.1960
Пол: Мъж

Най-злият език сред родните режисьори Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност Кино и телевизионна режисура. Дебютира в родното кино като актьор с ролята на Бойчо Огнянов в Под игото – филм, направен по поръчка на БНТ и излъчван като сериал.

От 1991 до 1994 г. работи в Италия за телевизионните компании RAI 1 и RAI 2. Освен това Слабаков върти кирка и лопата и калява дух и тяло в италианското селско стопанство.

Единственият му игрален филм е Вагнер (1998 г.), на път е втори, а някои от документалните му творения са Евреите в България (1995 г.), Али Мехмед - самотният поет и смисълът на живота (2000 г.).

Максима на Слабаков е да говори това, което мисли, дори да не е прав. Умереният оптимизъм е успешната му формула в живота.

Сам се определя като човек, лишен от недостатъци, като разпознава в себе си единствено скромността като пречка. Прочут е с откровеното си и парещо чувство за хумор, което не успя да скатае и в ролята си на зъл език в Биг брадър 3.

Родителите му Петър Слабаков и Кина Дашева са актьори. Твърди, че нищо не е наследил от тях. Съпругата му Ернестина Шинова също е актриса. Позната е на широката публика от киното, театъра, но и от ексцентричните си участия в тв програми, режисирани от съпруга й. Андрей и Ернестина имат дъщеричка Йоанна.

Прочут риболовец – повече като начин да се разтовари, Андрей може да бъде засечен да разпуска най-вече с въдица в ръка. Негово завидно риболовно постижение е 46-часов маратон на река Видима.

Новини

Андрей Слабаков замина на хуманитарна мисия

Един пост на Ернестина Шинова, свързан до голяма степен...

Андрей Слабаков: Удрят дъщеря ми заради мен

Какво за дъщеря ми пишат?! Какви са тия глупости, тя си е...

Дъщерята на Андрей и Ернестина им стана джипи

Дъщерята на Андрей Слабаков и Ернестина Шинова –...

Слабаков и Константинов рискуват живота си в "Аз обичам България”

След 4-годишна ваканция, най-родолюбивото предаване...

Слабаков дебне Ернестина по турнета

Има-няма работа, Андрей Слабаков зарязва всичко, ако жена...

Нова уволни Слабакови

Само два месеца, след акто тръгна предаването на...

Няма коментари към този профил !