профили

Карим Бензема

Карим Бензема

Рождена дата: 19.12.1987
Пол: Мъж
Ръст: 187 см.

Ако попитате някой член от френския национален отбор по футбол кой е виновен за тоталния провал на тима на предишното световно първенство в ЮАР, ще ви се отговори, че това са журналистите. Заради един репортаж на местния вариант на бТВ – телевизията М6 от април 2010 г., в който бе разкрито, че 4 от най-видните играчи не просто ходят по проститутки. Ами „девойките”, които използват са травестити, транссексуални и непълнолетни. В центъра на тайфуна с нежни имена се оказаха супер звездите Бензема и Рибери (вторият от тях го няма на мондиала в Бразилия).

Бензема беше разследван, ако не за друго, то поне за използването на услугите на проститутка, когато тя е била на 16 години. Това пък се преследва от законите във Франция, където е забранено на непълнолетни да продават плътта си. Момичето, също като футболиста, се оказа от арабски произход. Името й е Захая Дехар. В началото играчът отричаше да има съпричастност, както би казал един роден политик. Но явно съдебната власт във Франция не се впечатли от цялата му слава и

делото започна да се гледа миналото лято
 
Възможно ли е един такъв казус да засенчи звездата на футболния любимец на Франция? Това е въпрос, на който може да се отговори едва след края на първенството в Бразилия, което потръгна сполучливо за петлите.
Карим Мустафа Бензема би могъл да нарече себе си французин, тъй като е роден в Лион. И майка му, и баща му обаче са алжирци. Първи във Франция пристига неговият дядо, който се заселва в северния индустриален и банков център още по времето, когато родината му е колония на Петата република.
Наясно с трудното си положение на емигранти, веднъж открили таланта на момчето, родителите го записват във футболната школа на местния „Олимпик”. Това е и неговият първи професионален клуб, където играе цели три сезона, като добива дори и титлата на Франция. Избран за футболист №1 на държавата, той си качва много цената. Така, когато е пожелан от великия „Реал” от Мадрид през лятото на 2009.

Трансферът му е по-скъп от този на Бербо в „Манчестър Юнайтед”

„Белият балет” вади 35 милиона евро за Бензема. Също като нашия Митко, и Карим има по-малък брат, който се опитва да бъде футболист. Даже двама. Нищо, че е златното момче е третият най-малък от общо 8 деца в огромното си семейство.

Новини

Няма новини, свързани с този профил.

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !