профили

Арйен Робен

Рождена дата: 23.01.1984
Пол: Мъж
Ръст: 181 см.

Другият основен играч на оранжевите е Арйен Робен, както е правилно да се изговаря името на също 30-годишния като Перси играч. Неговият личен профил е точно обратният на колегата му. Ако Перси е скандалджия, Робен е човек на дисциплината. Вярно,
изкарва 2 и половина пъти по-малка заплата от колегата

Но пък няма проблеми с жените. През 2007 г. Арйен официално взе за жена своята първа и единствена любов в живота. Първият му треньор разправя, че когато гимназистът срещнал за първи път Бернадиен, закъснял с 15 минути за занимание. Нито някога преди, нито някога след това му се е случвало подобно нещо. Защото Робен е известен със своята гениална пунктуалност. Именно по тази причина Арйен вярвда, че на вълка и на него самия, вратовете са им дебели, защото си вършат работата сами. Не е никак случайно, че татко му е негов мениджър, счетоводител, агент, секретар и пиар. Ханс е горд със сина си, но и с внуците Лука и Каи. Каква по-добра месторабота за човек с такъв натюрел от баварската машина „Байерн Мюнхен”. Където той пасва като ножа в маслото. Докато стигне до купата на Шампионската лига с баварците обаче, холандецът извървява дълъг път от родния Грьонинген, през „ПСВ”, за да нашуми с присъединяването си към „Челси” в най-славните години на аристократичния лондонски клуб, собственост на руския олигарх роман Абрамович. Въпреки че успява да се контузи още при дебта си, той бързо се оправя и носи супер късмет на отбора – две последователни шампионски титли в най-силното първенство на Европа и света.

Тичащият със скоростта на кон от 37 км/ч

нидерландец обаче прави голяма грешка. Блазни се от големите пари, които му обещава испанският „Реал Мадрид” и приема оферта за 35 милиона евро. Ако не знаете, футболистите печелят около 15% от трансефрната сума – в случая това са си 5 милиона евро или 10 „милки” в лева. Южняшките страсти и терени обаче не са му в кръвта и с умел маньовър Робен се връща на север – мести се в „Байерн” през август 2009 г. срещу 25 милиона евро. И отново носи късмет на отбора. В дебютния си сезон става шампион на Германия. Взема и купата на Шампионската лига. Прецакват го само за „Златнато топка”, но трудно някой може да сломи човека от камък.

Новини

Няма новини, свързани с този профил.

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !

*}