профили

Криско

Криско

Рождена дата: 11.05.1988
Пол: Мъж

Кристиан Талев – Криско е роден на 11 май 1988 в София. Израства в семейство на музиканти и неговата професионална музикална кариера стартира в детските му години в музикалните предавания. През 2005 година започва да пише за себе си Поп , R&B и Хип-хоп песни а малко по-късно започва да учи и тонрежисура. С течение на годините започва да прави песни и за българските популярни изпълнители. През 2008г. работи като тонрежисъор в Радио1.
Криско работи с Елица Тодорова , Миро , Невена Цонева , Любо , Дивна , рок група „Конкурент” и други. Неговата кариера се разделя на две посоки – като изпълнител и като музикален продуцент.В ампоато си на изпълнител набляга въгху хип-хоп звученето примесено с поп мотиви , а в създаването на песни за други изпълнители стилът е напълно новаторски с миксиране на поп, рап , денс и етно в едно.
За Криско 2011г. е една от най-успешните. Той създава песента „Слагам край” (музика,текст и аранжимент) за Миро , която се превърна в един от големите хитове на поп изпълнителя. В края на годината Криско написа още една песен която направи над 1 000 000 гледаемост за първата си седмица, и се превърна в тотален хит – „И ти неможеш да ме спреш” на младата Дивна. И двете песни достигнаха първите места във всички родни класации. „Разрешена любов” се казва самостоятелният сингъл на Криско който не слезе от първото място 4 месеца в родния ефир. Това е и първият български клип заснет на един кадър (One-shot Video)
Само за няколко години Криско се превърна в един от най-популярните изпълнители в България, а от скоро и музикални продуценти! Посещенията на неговата продукция в интернет надхвърля 15 милиона.

Новини

Криско изпрати жената при свекървата

При свекървата изпрати Криско гаджето си Цвети....

Криско взел 5 бона от Сами Хоссни за реклама

5000 лева прибрал рапърът Кристиан Талев-Криско, за да...

Криско тренира със Сами от Фермата

Криско е решил да наблегне на физическата си форма,...

Криско рязко смени стила

Откакто "бати стана тати", т.е. откакто стана...

Криско показа дъщеря си в ново видео

Криско най-накрая показа първородната си дъщеря. Рапърът...

Щерката на Криско с биберон за 100 кинта

Амая–дъщерята на Криско има марков биберон за близо...

Цвети на Криско махна корема

Гаджето на Криско показа супер форма само два месеца след...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !