профили

Ванеса Уилямс

Ванеса Уилямс

Рождена дата: 18.03.1963
Пол: Жена

Актрисата с много лица и таланти Ванеса Уилямс е  позната на българския зрител най-вече от сериала Грозната Бети. Ролята е незабравима - Вилхелмина Слейтър - детронираната редакторка на списание Mode, която се стреми да си върне контрола върху империята. Това е и ролята, за която шоколадовата актриса получава награда Ейми за поддържаща женска роля.
Ванеса Уилямс е родена на 18 март 1963 година в Бронкс, Ню Йорк. Родителите й се казват Милтън и Хелена Уилямс и са учители по музика. Това сякаш предначертава бъдещето на момичето, което се изявява на сцената от дете.
Като тийнейджър Ванеса посещава престижно театрално училище, а след това заминава да учи в музикалния театър на университета в Сиракуза. Първите стъпки на хубавицата в шоу бизнеса са участията й в конкурси за красота. След короната Мис Ню Йорк 1983 година, шоколадовата американка отива на финала на Мис Америка 1984. Поредната черна перла е първата тъмнокожа красавица, която става Мис Америка дотогава. Въпреки че печели титлата, короната е безславно свалена от главата на отличната певица и актриса. Причината е тривиална - появяват се нейни голи снимки. Така Ванеса предава короната на своя подгласничка.
 Благодарение на силната си воля и талант, Ванеса не се пречупва и издава 8 албума с над 4 милиона копия по света. Като актриса тъмнокожата хубавица също печели овации, участвайки в многобройни филмии телевизионни продукции. Киноманите я познават и от романтичния филм-мюзикъл Танцувай с мен.
Венеса Уилямс е била съпруга на Рамон Харви, от когото има 2 дъщери – Мелани и Джилиан, и един син – Девин. От 1999 година е омъжена за баскетболния играч Рик Фокс, от когото има момиченце – 7-годишната Саша Габриела Фокс.

Новини

Марая Кери и Ванеса Уилямс в прегръдките на Chippendales

Горещите Chippendales, които ще зарадват родните дами в...

Ванеса Уилямс навъртя половин век

Неповторимата актриса и певица Ванеса Уилямс днес става...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !

*}