профили

Шарън Стоун

Шарън Стоун

Рождена дата: 10.03.1958
Пол: Жена

Шарън Стоун е американска актриса, манекенка и продуцент. Родена е в Мийдвил, Пенсилвания. Стоун прави своя дебют в киното с кратко, но запомнящо се появяване – тя е русата богиня, зърната от Уди Алън, докато той седи в отминаващ влак в “Спомени от звезден прах”. Първата й централна роля е като приятелката на Райън О`Нийл – млада актриса, която не вижда грешките си в “Непреодолими различия”. Получава роли и във филмите “Мините на цар Соломон”, “Алън Куотърмейн и изгубеният град на златото”,  “Екшън Джексън”, “Ножици”, “Той каза, тя каза”, които се оказват безценни за изграждането й като актриса.
Едва обаче в “Зов за завръщане”, в който работи заедно с Арнолд Шварценегер, Шарън си извоюва признанието на критиците. Малко след това  играе с Майкъл Дъглас в “Първичен инстинкт” – филмов хит за 1991г., носителка е на номинация за “Златен глобус”за запомнящото се изпълнение на ролята на Катрин Трамел.
След това играе в психосексуалния трилъл “Сливър” – световен фаворит на боксофискласациите, играе и с Ричард Гиър в “Интерсекшън” – отзивите, за който показват, че е направила роля, която се различава от очакванията на публиката. За изпълнението си в “Казино” – където партнира на Робърт де Ниро, под режисурата на Мартин Скорсезе, тя е номинирана за награда на Академията в раздела за “Най-добра актриса” за 1995г. Филмът ни я представя като Джинджър, момиче от Лас Вегас, което бавно се самоунищожава като съпруга на бандит. През 1996г. Шарън играе убийца в “Последен танц” и ледена, носеща смърт, любовница в “Диаболично”.
Следващата поява на Стоун е в “Муза” – партнира на Албърт Брукс в тази комедия, на която той е режисьор и сценарист.

Новини

Шарън Стоун споделя живота си в книга

Холивудската актриса и продуцент Шарън Стоун ще публикува...

Шарън Стоун: Смъртта ми ще е драматична

Животът на холивудската прима Шарън Стоун коренно се...

Шарън Стоун: Измамих смъртта три пъти

Шарън Стоун призна, че е измамила смъртта цели три пъти....

Шарън Стоун: Имах минимален шанс да оживея след инсулта

Животът на холивудската прима Шарън Стоун коренно се...

Шарън Стоун била поразена от мълния

Световноизвестната холивудска прима Шарън Стоун навремето...

Шарън Стоун учи феновете си как се прави паник стая

Шарън Стоун е поредната звезда, която реагира на...

Шарън Стоун бори старостта с будизъм

Актрисата Шарън Стоун е споделяла, че се бори със...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !

*}