профили

Волен Сидеров

Волен Сидеров

Пол: Мъж

Волен Сидеров е роден през 1956 в Ямбол. Има по-голям брат, доц. д-р Пламен Сидеров, математик, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски"
Сидеров е завършил техникум по фотография. Няма данни да е служил в Българската армия.Преди 1989 г. работи като фотограф в Националния музей за литература в София. Оттогава са и първите му литературни опити в сферата на поезията, както и предполагаемите му (източникът не твърди, а предполага) изяви като фотомодел в актови сцени. В началото на 1990-те Волен Сидеров е главен редактор във вестник „Демокрация“, а по-късно е заместник главен редактор във вестник „Монитор“. Според някои сведения, в края на 90-те години е бил пресаташе на свързаната с Мултигруп и Газпром компания Овергаз. Учил е известно време теология в Шуменския университет (2002-2003), но не е завършил. Отказва да се яви на изпит на 1 април 2007 г. поради големия журналистически интерес, въпреки че е платил таксата за възстановяване на студентските си права. През 2000 г. печели наградата на Съюза на българските журналисти. Автор е на три книги: “Бумерангът на злото”, “Властта на мамона”, “Българофобия". Те са посветени на световната конспирация и разобличават антибългарската политика на определени политически кръгове у нас и в чужбина. Според книгите на Сидеров малка група от масони контролира света с помощта на марионетни държавни глави и международни организации.
Волен Сидеров живее дълги години на семейни начала с журналистката Капка Георгиева, бивша съпруга на Кин Стоянов. Приел е нейния син Димитър Стоянов. На 11 ноември 2006 те оформят съжителството си с граждански и църковен брак, Капка приема фамилията Сидерова. Ритуалите са проведени в град Кърджали. Кумове са директорът на телевизия СКАТ Валери Симеонов и Женя Баракова. Венчавката (църковният брак) е извършена от отец Боян Саръев.
Преди сватбата са публикувани изказвания на кмета на Кърджали Хасан Азис, че Ахмед Доган е склонен да им кумува и подари сватбено пътешествие до Ефес, Турция. През 2003 година Сидеров се кандидатира за кмет на София, но получава под 2000 гласа.
Истински известен Волен Сидеров става с предаването „Атака“ по телевизия „Скат“, в което изразява личните си позиции по отношение на проблемите в страната. Въпреки че според някои източници в миналото се е обявявал против възродителния процес, той често е обвиняван в расизъм заради острите му изказвания по адрес на нееднаквото третиране на българите спрямо циганите и турците в България и настояването му циганската престъпност да се пресече с цялата строгост на закона. Всъщност при всяко по-тежко престъпление или злоупотреба, Сидеров настоява за цялата строгост на закона и твърди, че управляващите не са способни да управляват страната. Оценките за тези му изказвания варират от „евтин популизъм“ и „език на омразата“ до „само Волен ще оправи България“ и „новият Левски“.
През 2005 година Волен Сидеров се опитва да регистрира партия с името на предаването си. Целта е участие в парламентарните избори, но тъй като регистрацията е забавена, Сидеров участва на изборите с няколко други националистически организации, обединени в Национален съюз „Атака“.
Съюзът получава 296 848 или 8,2% от валидните гласове на изборите и образува четвъртата по големина парламентарна група. През следващите месеци възникват конфликти с някои от съюзниците, например със Съюз на патриотичните сили и войните от запаса Защита и Нова Зора, вследствие на което някои депутати са изгонени от парламентарната група. Партията „Атака“ получава регистрация едва след изборите.
Волен е кандидат за президент на изборите през 2006. Стига до балотаж, който загубва от Георги Първанов с 597 175 на 1 780 119 гласа. Сидеров се регистрира за кандидат-президент на България за изборите на 22 октомври 2006 г. с кандидат-вицепрезидент Павел Шопов. На първия тур се класира втори с 21,5%, от валидните гласове, зад действащия президент Георги Първанов, получил 64%. Между двамата се проведе балотаж на 29 октомври поради ниската избирателна активност - под 50%, които са необходими за победа на първи тур. Първанов победи със 76% срещу 24% за Сидеров, при избирателна активност от 41,11%. За двойката Сидеров-Шопов са гласували 649 000 души.

Новини

Волен стана репортер... на своята тв

Волен Сидеров броди с микрофон из парламента и задава...

Жената на Волен Сидеров се изповяда

"Ние трябва да сме вдъхновение за съпрузите си, за...

Волен Сидеров откри галерия с шедьоври на модернизма

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вече има...

Волен и Деница с подаръци за над 50 бона

Сватбата на Волен и Деница Сидерови определено ще се...

Волен Сидеров и Деница с пищна сватба

Лидерът на Атака Волен Сидеров и майката на сина му...

Деница каза Да на Сидеров

Деница Гаджева побърза първа да настъпи лидера на...

Волен се сгоди тайно за Деница Гаджева

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и приятелката...

Няма коментари към този профил !

*}