профили

Наско

Наско

Рождена дата: 27.02.1971
Пол: Мъж

Атанас Пенев (Наско) е роден на 27.02.1971 г. От 1993 година е вокал на рокгрупа Б.Т.Р. и има вече 15-годишна кариера. Завършва 8-ма гимназия с разширено изучаване на испански език. В 9-и клас играе в масова сцена в снимките на детски филм. Главният актьор от въпросния филм свири в група и кани Пенев за вокал. Въодушевлението и ентусиазмът са огромни, но групата просъществува само няколко месеца. За щастие братовчедът на Дейвид (от споменатата група) свири в много по-сериозна банда, която търси именно вокал. Името на групата е "Никога преди" и тази формация прави няколко участия из читалищата в София, след което някои от членовете на "Никога преди" влизат в казарма. За Наско следват няколко епизодични участия с различни формации, като най-дълго се задържа в група "Сателит" , с която прави и първия си запис в студио. През 1989 кандидатства и го приемат в Представителния Ансамбъл на Строителните войски като хорист. Уволнява се през 1991 и започва работа като аеролог към синоптиците на БАН, където успява да се задържи до 1993 г. През това време работи и на още няколко места като барман. Веднага след уволнението от казармата за кратко е със "Сателит", след това с група "Бард", които впоследствие основават студио "Графити". През 1993 идва покана за участие в т.нар. "френски" проект на Б.Т.Р., като уговорката е за временно участие. Както знаем, популярен Атанас Пенев става именно като вокал и фронтмен на Б.Т.Р. Първият албум с вокал Наско носи името “Feel the Life” и е брилянтен хеви-метъл, издържан в класическия стил на хеви-звученето. През 1994г. се слага началото на клубната кариера на Б.Т.Р. 1995г. – Б.Т.Р. са подгряваща група на Iron Maiden в София и силно впечатляват световноизвестните музиканти с изпълненията си. 1997г. – през април излиза “Б.Т.Р.’97”. Албумът е изграден изцяло от авторски хард-рок песни. 1998г. – В началото на тази година Б.Т.Р. създават своя хит “Спасение". Поради силното си внушение и въздействие, песента се налага като най-слушаната и най-предпочитана в ефир песен и се превръща в химн на Движението “Антидрога”. “Спасение” се изучава в часовете по музика из цялата страна.
1999г. – През март групата влиза в студио за запис на поредния си албум – “Мечти”, като първият сингъл от албума - “Цвете от Луната”, се превръща в безспорен хит. През 2000г бандата стъпва на английска земя и прави самостоятелен концерт в прочутата лондонската зала “Astoria Hall”.
През 2001 година Б.Т.Р. взимат награда на престижния фестивал “Golden Stag”, Румъния, чиито гости са и световноизвестните Inxs и UB40. 2002г. – от неговия глас силно са впечатлени такива ленгенди на рок музиката като Джон Лоутън от „Юрая Хийп” и Глен Хюз от „Дийп Пърпъл”. Глен Хюз изпълнява съвместно с Наско незабравимите хитове на Дийп Пърпъл “Stormbringer” и “Mistreaded”. 2003г. – Наско и БТР се изявяват на Draginan Antib Genie, Виена; Koln-Frechen, Bonn, Berlin, Германия и за трети път свирят в “Astoria Hall”, Лондон, съвместно със звездата на Юрая Хийп – Джон Лоутън. И днес БТР с вокалист Наско продължават да са една от ярките български рок групи, а той лично – участник в шоуто на Нова Пей с мен.

Новини

Наско от Б.Т.Р.: Първата ми работа е като бригадир с 5 лв заплата

60 години след първия осъществен полет в Космоса, се...

Славея Сиракова чака дете

Първородната дъщеря на футболната легенда Наско...

Калканджиева и Наско БТР избраха Мис Персенк 2019

В края на изминалата седмица SPA хотел Персенк - град...

Джена и Наско на почивка в Дания

Фолк певицата Джена и съпругът й Атанас Стоев си подариха...

Илиана и Наско посрещат празниците с внучката си в Разлог

Илиана Раева отново сподели семейни кадри в профила си...

Кака Коледа е щерката на Илиана и Наско

Славея Сиракова сподели снимка в социалните мрежи, на...

Джена: Наско гледа бебето като мен

Джена сподели, че бащата на детето ѝ – Наско от...

галерия

  1. Ива и Наско  

Няма коментари към този профил !

*}