профили

Кайл Маклоклан

Кайл Маклоклан

Рождена дата: 22.02.1959
Пол: Мъж

Хитът Отчаяни съпруги отново радва зрителите у нас. В новия сезон на сериала участва Кайл Маклоклан – актьорът, познат на всички ни от филма на Дейвид Линч Туин Пийкс. Да, същия, когото си спомняме като специален агент от ФБР Дейл Купър, дошъл в малкото градче, за да разкрие причината за мистериозното убийство на Лора Палмър...
Ролите на странници привличат Маклоклан. Предпочита да играе нетипични персонажи. Сексът и градът и Отчаяни съпруги са изключения от това правило. “Исках да изиграя някой “по-нормален” човек. Двата сериала са стъпка напред в тази насока”, признава актьорът.
Кайл е роден през 1959 година в Якима, Вашингтон. Дебютира в киното през 1982 година с ролята на Пол в драмата Дюни. Оттогава се е снимал в над 50 филмови и тв продукции, сред които Разкази от криптата, Синьо кадифе, Семейство Флинстоун, Срещу стената и други. Участвал е и в поредица други филми на Дейвид Линч. Включително малка роля в дългометражния филм Туин Пийкс през 1992 година, който представя предисторията на тв сериала.
В момента Маклоклан живее в Ню Йорк със съпругата си Дезире Грубер. Двамата са семейство от 2002 година, а през лятото на тази година очакват първото си дете. “Нямаме предпочитания за пола. Искаме само да е живо и здраво”, казва бременната Дезире, която е изпълнителен продуцент на ТВ-риалити шоуто Project Runway.
Актьорът се чувства щастлив със съпругата си и е убеден, че в нейно лице е открил жената на живота си. Затова и не му се говори много за предишните си любовни завоевания. Ходил е с Лара Флийн Бойл, с която играят заедно в Туин Пийкс. “Беше толкова отдавна. Предпочитам да не коментирам”, е единственото нещо, което казва по неин адрес. Най-сериозната му връзка преди Дезире е с манекенката Линда Еванджелиста. С нея прекарва заедно шест години. Двамата дори се сгодяват. “Това е един прекрасен период от живота ми. Много се обичахме. Но в един момент осъзнахме, че е по-добре да се разделим. Не е имало драми и скандали. Но не смятам да навлизам в подробности. За мен важно е настоящето”, споделя актьорът.
Маклоклан е доволен от живота си. Успешна кариера, щастлив семеен живот. Какво още иска? Предизвикателство за него е да се превъплъти в образа на Шекспировия Отело. “Би било огромно удоволствие. Преди време играх Хамлет, но честно казано, не ми допадна много, защото го намирам за малко скучен”. На въпроса “Какъв щеше да станеш, ако не беше актьор?”, Кайл отговаря  “Автор на пътеписи. Така щях да съчетая двете ми най-любими неща след актьорството - пътуванията и писането.”

Новини

Кайл Маклоклан - животът след Дейвид Линч

Една година след новото пътуването до Туин Пийкс, този...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !