профили

Шакира

Шакира

Рождена дата: 02.02.1977
Пол: Жена

Шакира Изабел Мебарак Рипол (на испански: Shakira Isabel Mebarak Ripoll) е колумбийска поп и рок певица. В началото пее само на испански език, завладявайки латинска Америка и Испания, след което и останалия свят с песните си на английски. Има над 35 милиона продадени албума.Шакира е родена в Баранкила - населено място в близост до Карибския бряг. Датата е 2 февруари 1977 година. Тя и седемте й братчета и сестричета са родени в Америка от колумбийката Нидиа Риполу, баща им е ливанецът Уилям Мебарак. На осемгодишна възраст Шакира написва първата си песен, започва да свири на китара на 11 г. По ирония тя не е одобрена за училищния хор, защото в гласа й има прекалено много високи тонове.
През 1990г., на 13-годишна възраст, Шакира подписва първия си договор със Сони Дискос.
Тогава рок музиката я привлича, но Сони изискват от нея други идеи. Те искат да я превърнат в едно от тези хит-момиченца, които изгряват бързо, но за кратко. Шакира отказва и продължава да пише собствени рок композиции. Нейната решителност й се отплаща, когато е на 19 г. Тя записва "Pies Descalzos" (Голи нозе), в които смесва рок, поп и латино ритми.
Междувременно започват снимките на колумбийската сапунена опера Оазисът, в които продължават от 1994 г. до 1997 г. Независимо че поема по пътя на актриса, музиката остава номер едно за Шакира. Албумът й достига първите места в латиноамериканските класации, песните й са едни от най-излъчваните по радиостанциите."Pies Descalzos" достига до топ тен на Билборд Латин Топ 50. С издигането в кариерата на Шакира се занимава съветникът й Хайро Мартинес (известен продуцент на латино музиката), а след това с нея се заема и съпругът на Глория Естефан- Емилио Естефан.
Естефан поема ролята на мениджър и продуцент в живота на Шакира.Това сътрудничество довежда до създаването на бестселъра "Donde Esta Los Ladrones". "Ladrones" e издаден през септември 1998 г. и от него са продадени близо 3 милиона копия. Едновременно с рекордните продажби, Шакира краси страниците на световни издания като "Тайм" и "Космополитан", сключва договор с Пепси за испанската версия на рекламите им. Компактдискът получава номинация Грами за латино/рок/алтърнатив.
С помощта на Глория Естефан Шакира подготвя първия си албум на английски. Той съдържа преведени песни от ''Ladrones''и нова музика. Казва се ''Laundary Service''. Именно от този албум е мегахитът, превърнал Шакира в световна знаменитост - Whenever, Wherever. От същия албум са и парчетата "Underneath Your Clothes" (номер 1 в Канада), "Objection (Tango)" и Dont bother.

Новини

Шакира вдъхнови дизайнер на бански костюми

Кой каза, че лятото си отива? Не и за Шакира, която с...

Защо Шакира така и не се венча с Пике?

Макар вече да са заедно от десетилетие и да имат не едно,...

Шакира изкара курс по антична философия

Певицата с колумбийската кръв Шакира използва социалната...

Шакира: Позволете на децата да излизат навън

Шакира спазва препоръките на Световната здравна...

Джей Ло и Шакира взривиха Супербоул

За 12 минути Дженифър Лопес и Шакира написаха снощи...

Шакира открива годината с нова песен

Звездата с колумбийска кръв Шакира издаде първата си...

Шакира: Загубата на гласа ми беше най-мрачният момент

Звездата с колумбийска кръв Шакира призна, че най-тежкият...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !

*}