КвАРТал фестивал се завръща в стара София

01.08.2017 10:36 | Видян 1116 пъти

КвАРТал фестивал се завръща в стара София

Бургери и тетрис, голдън ретрийвъри и галерия, баня и кино, Путин и сафрид, ракия и калашници, обущар и пожарна?! Тези удивителни съчетания са съвсем реални и всички те съществуват на едно-единствено място – „КвАРТалът на контрастите“.

Именно под този наслов от 15 до 17 септември ще се състои второто издание на КвАРТал фестивал - атрактивния градски фест, който ще се разпростре върху познатия периметър между бул. „Дондуков“, бул. „В. Левски“, бул. „Сливница“ и бул. „Мария Луиза“. Събитието ще покаже на жителите и гостите на столицата, че и в старата част на София може да има място за култура, изкуства, забавления и активен начин на живот.

Тази година локациите, които ще вземат участие са още повече, съобщават организаторите от „квАРТал колектив“, а програмата ще бъде още по-разнообразна и атрактивна.

Главната цел на фестивала остава същата: представяне на огромния потенциал и богатото културно наследство на Стария еврейски квартал – един от най-колоритните и интересни райони на столицата до средата на миналия век, който днес се събужда за нов живот и отваря вратите си за всички, особено на официалния празник на София – 17 септември.

Организатори на КвАРТал фестивал са творчески колектив „квАРТал“, опериращ на тази територия и с лично отношение към района и всичко случващо се в него. Сред партньорите на проявата са Организацията на евреите в България „Шалом“; Полски институт в София; Гьоте институт – България, и др.

Източник: monitor.bg

Снимка КвАРТал фестивал

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !