Тина Търнър дойде в Европа

24.01.2009 09:00 | Видян 6276 пъти | Гласували 3

Тина Търнър дойде в Европа

Последното турне на Тина Търнър се състоя преди цели девет години. Тогава то бе обявено за прощално. След него звездата се оттегли в имението си в Женева, където се отдаде на почивка след 40 години на сцената.

Първите индикации, че в Ана-Мей Бълок живее все още Тина Търнър дойдоха през 2005 година, когато тя записа три нови песни и издаде албума All the Best. Едва три години по-късно обаче меломанският свят беше разтърсен от новината, че рок лъвицата на всички времена се завръща с пълна сила с ново турне, за да отбележи 50 години творчество. Най-напред се появиха дати за родината й САЩ, а след това и континента, където е най-обичана – Европа.
Тъй като се счита, че това наистина ще е последната толкова мащабна обиколка на Тина, мнозина се втурнаха да пътуват, за да видят легендата. СЛАВА също тръгна по следите й, за да се увери с очите си в нейната сила и енергия.

Датата е 14 януари, а мястото – Кьолн, Германия. Именно в тази страна Търнър има най-много фенове. Може да се каже, че буквално я боготворят. Само на два часа и половина път със самолет от София и изведнъж се пренасяш в друга действителност.
Концертът беше обявен за 20 часа в една от най-модерните зали в Европа – Lanxess Arena. Закъснението беше звездно, само 15 минути. Секунди затъмнение, ярки светлини и на сцената се извиси самата Тина Търнър. Уникалното чувството да срещнеш такава знаменитост, особено ако си истински страстен меломан, връхлита невероятно. Първите акорди на Steamy Windows разтресоха залата. Близо 16 000 души присъстваха. За жалост, типично по немски, реакцията беше малко хладна. Българската агитка обаче скочи и не спря да танцува, крещи и пее до самия край. Хитовете се заредиха един след друг. Нямаше слаба песен, естествено. По време на We Don’t Need Another Hero от филма Mad Max Тина се появи със същите дрехи и огромната руса перука от клипа от преди 20 години. Големият бум дойде по време на официалния финал с хита The Best. Тогава дори умерените немци станаха и аплодираха поне 7-8 минути феноменалната звезда. Последваха цели три биса. Накрая Тина се покачи на специална рампа, която мина през цялата публика. През цялото време рок легендата не спираше да пее и танцува едновременно. Специфичните й движения, сериозната физиономия и железния й глас по нищо не показаха, че тази година ще навърши 70, също като нашата Лили Иванова. Енергията й бе неизчерпаема. Подобно на най-пъргавите девойки се преоблече цели пет пъти. Класата си пролича и по цялостната концепция на концерта.

Дори и да беше излязла само с бенда и гласа си, успехът й пак щеше да е страхотен. Мощни пироефекти, специални мултимедии, акробати, танцьорки, пищна сцена допълнително загряваха жадните за всяко движение на Тина фенове. Тя от своя страна благодари най-искрено за подкрепата и уважението.

Последното беше демонстрирано и на излизане. Само за 5 минути цялата огромна тълпа се изнесе съвсем културно и без да е надзиравана от куп охранители. Отличното впечатление се затвърди и от организирания транспорт в града по време на това голямо събитие. Вместо да се купуват билети, човек можеше да пътува с пропуска си за концерта.

Тина Търнър наистина е легенда, рок звезда на всички времена. Уникалните й изпълнения и присъствие на сцената я правят една от най-великите певици на всички времена.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !