Дейвид Гарет идва с 300-годишна цигулка

18.07.2017 15:12 | Видян 1433 пъти

Дейвид Гарет идва с 300-годишна цигулка

Шоумен с визия на модел и обезоръжаващ талант на инструменталист – това е Дейвид Гарет, който ще се изнесе първия си концерт у нас догодина. Мястото на срещата е зала 1 на НДК, датата е 4 февруари, а магическият звук на 300 годишната му цигулка „Страдивариус“ ще бъде акомпаниран от пианиста Жулиен Куентин.

В сетлиста си майсторът на тънката струна ще покаже колко леко може да лавира между класика, поп, рок и ритъм енд блус, а теми на любимия си Паганини ще интерпетира върху популярни класически произведения. Образът на гениалният музикант Гарет пресъздава и във филма на Бърнард Роуз „Цигуларят на дявола“.

Преди да получи световно признание за таланта си и да дебютира в киното красавецът с германски корен работи като широк спектър от неща, за да се издържа и плаща образованието си – от фото модел до чистач на тоалетните в „Джулиард“, където завършва през 2004 г.

Дейвид работи с имена като Исаак Щерн и Йехуди Менухин, а през 2008 г. подобрява световния рекорд на „Гинес“ за най-бързо свирене на цигулка, изпълнявайки „Полетът на бръмчащата пчела".

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !