Безплатни прожекции на новия филм за Левски в цялата страна

12.07.2017 17:46 | Видян 1753 пъти

Безплатни прожекции на новия филм за Левски в цялата страна

По повод 144 години от рождението на Апостола на свободата хиляди българи могат да гледат безплатно новия филм за националния ни герой. На 13 юли от 18:30ч. в аулата на Алма Матер е премиерната прожекция на „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско”, дело на младия режисьор - родолюбец Искрен Красимиров. „Едночасовата лента вече имаше своите успешни предпремиери в София, Ловеч, Радомир, Велико Търново и Червен бряг, където стотици българи видяха и харесаха Левски, пресъздаден от актьора Симеон Владов”, разкри Красимиров.

Особено ентусиазирана била публиката в Ловеч, където лично кметът на града Корнелия Маринова, изказала своето възхищение от филма и обещала той да достигне до всяко българско сърце в община Ловеч. На премиерата в града на люляците присъствали и гости от Карлово, Троян, Плевен, Никопол, Тетевен и други градове. „Левски за нас не е икона, не е паметник, не е портрет.

Той е идея, жив идеал, след който всички ние можем да тръгнем и да направим една Нова България, коренно различна от това, което е сега!“, казва актьорът Симеон Владов, цитирайки покойния проф. Иван Стоянов. Владов се превъплъщава в ролята на Апостола, изучавайки не само неговите мисли и идеи, но и цялото му духовно и физическо състояние, особено в последните му дни.

„Левски е имал ужасяваща рана в коремната област, която го измъчва до края на живота му. Представяте ли си колко трябва да е голям човек, за да превъзмогне болното си тяло и да направи тази страхотна революция в робската психика на българите?“, пита Владов.

След премиерата на филма в София следват премиери в Оряхово, Търговище, Копривщица, Хасково, София, Правец, Ботевград, Банско, Берковица, Несебър, Балчик, Батак, Троян, Зверино. Финалът на патриотичното филмово турне е на 23 юли на връх Шипка, където националният парк-музей „Шипка“ ще върти цял ден лентата за Левски в най-високото кино у нас. „Левски среща смъртта отчаян и разочарован от българския народ. Нека сега – 144 години по-късно, да покажем, че сме узрели като нация за заветите на Левски!”, апелира авторът на лентата Искрен Красимиров.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !