Владо Пенев: "Под прикритие" е в ръцете на ...парламента

05.06.2017 10:49 | Видян 2390 пъти

Владо Пенев:

Евентуален нов сезон на сериала „Под прикритие“ е изцяло в ръцете на депутатите, заяви в Стара Загора актьорът Владимир Пенев, който играе ролята на комисар Попов в интригуващата лента.

Преди старта на петото издание на фестивала за ново европейско кино „Златната липа“, където за пръв път в живота си е председател на международно жури Пенев коментира съдбата на тв сериала с думите: “Много е сложно финансирането. Ако въобще се случи не съм сигурен че продължението ще бъде в очакваната от зрителите посока.Най-вероятно ще има други сюжетни нишки, други герои.Проблемът е с парите.

Знаете, че преди БНТ да се заеме с този проект той е предлаган на другите големи частни телевизии, но те отказаха. Причината е невъзможността да го финансират. Много е скъпа продукцията.Има много каскади и екшън сцени . Снима се в реални обстоятелства. Ако при други тв продукции 1 снимачен ден отговаря на 4-5минути екранно време, то при нас е в пъти повече.

На практика ние правим около 20 минути. Ако зрителите искат продължение би трябвало да питат комисията по медии и култура в парламента. От нейните членове зависи бюджетът на БНТ, а от там и продължението", заяви Пенев.

За разлика от Владимир Пенев директорът на кинофестивала Магдалена Ралчева е оптимист за най-новата си лента:завъртеният предпремиерно в Кан филм „12-и А“ по сценарий на Николай Колев имал шансове наесен да отпътува за Индия, САЩ и Германия.

9 ленти от Грузия, Дания, Естония, Русия, Сърбия, Полша, Чехия, Германия и родният „Слава“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов са включени в конкурсната програма на „Златната липа“.

В журито са творци от Русия, Грузия, Англия и родената в Чехия, но работеща в Австрия режисьорка Зузана Уолтер.

В съпътстващата програма ще бъдат представени документални ленти, посветени на Иван Андонов и Гинка Станчева, която днес ще засади своя липичка в алея на славата и ще получи специалната награда за цялостен принос в развитието на родната филмография.


Източник: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !