Кирo Скалата в съда заради Анита Мейзер

01.06.2017 11:22 | Видян 1852 пъти

Кирo Скалата в съда заради Анита Мейзер

Културистът Кирил Вълчев-Скалата и съпругата му Лина се оказват ключовите свидетели по делото срещу скандалната силиконка Анита Мейзер.

Те са единствените призовани на 11 юли, когато повторно започва процесът за убийството на мъжа на Анита - Николай Димов.
Съпругът на Мейзер бе открит мъртъв на 15 август миналата година в дома им във Варна. Той е бил пристегнат с 5 броя свински опашки през врата, ръцете и краката.

Единствената обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост е Анита. Тя е вече половин година в Сливенския затвор, след като бе осъдена на 3 години и половина затвор.

Многократните опити на мастития й адвокат Петър Чалъмов да я освободи от килията се оказват безрезултатни на този етап. Магистратите са категорични, че Мейзер може да избяга, ако бъде пусната. Така процесът срещу Анита тръгва повторно в Окръжния съд във Варна през юли. Апелативните магистрати откриха нарушения на първа инстанция и върнаха делото за преразглеждане на колегите си.

Мейзер бе осъдена на 4,5 години затвор за убийството на Димов и подкуп на ченге. Тя успя да намали присъдата си с 1/3, защото направи пълни самопризнания и по двете обвинения.

На втора инстанция делото започна, без да бъдат приети самопризнанията й. Към момента Кирил Вълев и жена му се явяват ключови свидетели, тъй като са били във фаталния апартамент преди идването на полицията.

Те са видели трупа, но в показанията им пред ченгетата има сериозни разминавания. Двамата посочват различни часове, в които Анита Мейзер е позвънила на вратата им в нощта на убийството. Описват и облеклото й във фаталната нощ коренно различно.

Киро и Лина са съседи на Анита и затова първи се оказват на местопрестъплението. При вида на трупа на Ники Киро не се доближава до локвата с кръв, където лежи едрият мъж. Съпругата му Лина се оказва по-смела и влиза в апартамента, където вижда Николай покрит с чаршаф. Двамата съветват Анита да звънне в полицията, разказват самите те при разпитите си.

В съда Лина ще бъде разпитана и за отношенията на Анита Мейзер с Николай Димов. Причината е фактът, че името й се споменава в тайни писма на Анита до властите у нас и в САЩ. Те са подписани от самата Мейзер, а в тях се твърди, че мъжът й я изнудва и заплашва. Във въпросните писма на български и английски език Анита твърди, че съпругата на Скалата – Лина, знае за заплахите.

По време на следващото заседание ще стане ясно и дали ще се викат за разпит и други свидетели. Съдиите трябва да решат и дали да назначават нова медицинска експертиза заради скандална експертна оценка, изготвена в София. В нея се твърди, че Ники не е умрял от задушването със свински опашки, а от притискането на носа и устата му. Така на практика се оказва невероятно 52-килограмовата Анита да е удушила сама 102-килограмовия си мъж.

"Ако бъде назначена петорната експертиза и се разпитат още свидетели, делото може да претърпи грандиозен обрат", категорични са разследващите.

Източник: Blife.bg

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Легенда, известна на кинофилите по целия свят, основно...

На 1-и май започва Националният...

И този май на голям екран ще бъдат показани всички...

Няма коментари към тази новина !