Анелия в кампанията на Мая Манолова – „Великден за всеки“

08.03.2017 14:42 | Видян 1465 пъти

Анелия в кампанията на Мая Манолова – „Великден за всеки“

След добрия старт през 2016-та, вчера с молебен за още по-голям успех, с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и с ново лице – певицата Анелия, стартира второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

И тази година правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават пенсии до 314 лева. Възрастните хора, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг и няма да се облагодетелстват от въпросната надбавка, ще бъдат подпомогнати от кампанията.

В речта си на официалната церемония пред храма „Св. Св. Кирил и Методий“ омбудсманът Мая Манолова припомни, че миналата година са събрани дарения за 1 милион лева в пари и храни. С парите (във вид на ваучери на стойност 20 лева) 33 000 пенсионери са пазарували в 5 000 обекта в цялата страна. И тази година също ще бъде така.  

„Изключително съм развълнувана, че всички ние, приятели и съмишленици, продължаваме инициативата „Великден за всеки“. Тя е насочена към най-уязвимите, към нашите майки и бащи, към нашите баби и дядовци, към добрите хора в България, да дарим за великденската трапеза на българските пенсионери, така че да няма гладни хора на големия християнски празник“, каза г-жа Манолова. Тя благодари на лицата на кампанията – Анелия, Миро, Криско, Николина Чакърдъкова, баскетболния треньор Тити Папазов и актьорите Деси Бакърджиева и Тончо Токмакчиев.

На свой ред Анелия също изказа своята признателност към омбудсмана Мая Манолова, към участниците в кампанията и към гостите, които присъстваха на нейното откриване. „За мен е чест и удоволствие. Аз съм от хората, които се грижат за близките си, за семейството и роднините си, но има възрастни баби и дядовци, които на предстоящия празник няма да са толкова щастливи, няма да могат да посрещнат нуждите си по начина, по който биха искали, затова се обръщам с молба към всички българи да помогнат, да направят техния ден по-светъл, по-щастлив. Моля, помогнете с SMS на номер 1255“, призова певицата.

В изключително дружелюбна и приятелска атмосфера г-жа Манолова, лицата и партньорите на кампанията, сред които Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква, Българският червен кръст, Българска хранителна банка и др., се обединиха около идеята да споделим Великден, защото няма нищо по-добро от това, да подариш радост и най-важното – топлината на истинската храна на този, който се нуждае от нея.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отложиха концерта на Сибел Джан

Концертът на легендарната певица Сибел Джан, предвиден за...

Ново дело срещу Харви Уайнстийн

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн отново ще влезе в...

Няма коментари към тази новина !

*}