Шеф Михалчев показа японски десерт от лед
24.02.2017 16:57 | Видян 1724 пъти
Три дни преди старта на третия сезон на MasterChef, Петър Михалчев приготви в ефира на bTV популярния японски десерт какигори, или преведено на български - „бръснат лед”, пише Монитор. За него е необходим специален уред, наподобяващ струг, който превръща буца лед от изворна вода във фини люспи. Деликатни настройки на машината задават дебелината на „слайсовете”, които се оформят като пухкава, въздушна „планина”, за да може след това да се консумира с лекота с лъжичка. Шеф Михалчев овкуси кулинарното си произведение със сироп от черен мед и зелен чай, които допълни с локум от оризово брашно и бонбони от сладък червен боб. Като финален щрих в здравословната гурме-наслада послужи юзо сметаната (или сметана от мандарини), както и захарта от соя. „В Япония какигори е разпространен, колкото баничките у нас”, обясни кулинарният спец, който през 2008 г. се обучава за суши майстор в Страната на изгряващото слънце.
С какво ще успеят да го очароват представителите на третото поколение кулинарни гладиатори в MasterChef ще разберем от този понеделник в 21 ч. „Използват азиатски техники, френски техники, съчетават ги добре и наистина се получават нещата”, обясни още той, като подчерта, че в новия сезон ще има промени в регламента. „Когато и тримата кажем „да” на даден участник, той директно прескача елиминациите!”, разкри Михалчев.
автор: СЛАВА
Операта в Сидни, Австралия, е емблематичен архитектурен...
Подаръци за всички от сърце, Диор, Париж: Фото на деня
За богатите българи тази година "Къща на Лимнос" е много...
Никога не насилвай нещата. Дай най-доброто от себе си и...
Четиридесет и пет години по-късно властите в Калифорния...
С настъпването на зимата на местата, които имат късмет...