Мелания заведе дело за $150 млн., че не е компаньонка

09.02.2017 09:41 | Видян 2265 пъти

Мелания заведе дело за $150 млн., че не е компаньонка

Адвокатът на първата дама на САЩ Мелания Тръмп отново подаде иск срещу британския в. "Дейли мейл" заради негова публикация от миналата година, че тя е работила като компаньонка през 90-те години на миналия век, предаде Франс прес.

Мелания Тръмп, бивша манекенка, родена в Словения, иска от компанията "Мейл медия", издаваща "Дейли мейл", обезщетение от 150 милиона долара за нанесени морални вреди, пише dariknews. В иска, подаден в съд в Ню Йорк от адвоката на Мелания - Чарлз Хардър, се казва, че твърденията на в. "Дейли мейл" са "злонамерени и нанасящи ущърб" на първата дама.

Информацията за работата на Мелания Тръмп като компаньонка се появи миналата година по време на предизборната кампания. Твърденията бяха публикувани освен в. "Дейли мейл" и в блога на 71-годишния Уебстър Тарпли. Тогава Мелания подаде в щата Мериленд иск срещу двете издания. Съдът там отхвърли иска срещу британското издание с мотива, че случаят географски е извън неговата юрисдикция.

Вторият иск приключи с победа за Мелания под формата на споразумение между двете страни - блогърът Уебстър Тарпли се съгласи да плати значителна сума на първата дама заради невярното си твърдение, че в миналото е била компаньонка. Блогърът публикува и изявление, в което призна, че е публикувал невярна и оклеветяваща информация за Мелания Тръмп.

Адвокатът Чарлз Хардър, който сега сезира съд в Ню Йорк във връзка с публикацията на "Дейли мейл", се е специализирал в дела за защита на неприкосновеността на личния живот и за клевета. Той защитаваше бившия кечист Хълк Хоган по такова дело, което доведе в крайна сметка до фалита на сайта Гоугър, разпространяващ сензационни новини.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !