4 297 бебета по-малко сега спрямо мрачната 1997 г.

10.01.2017 13:51 | Видян 2974 пъти

4 297 бебета по-малко сега спрямо мрачната 1997 г.

20 години след най-мрачната и бедна 1997 г. картината в България е още по-безнадеждна. Според официалните данни на националната статистика преди 20 г. при Виденов имаме  направени 64 125 деца, а през 2016 г. при Борисов са едва 59 828, когато нацията бележи своя антирекорд по раждаемост.

Спадът не е в промили – едно на хиляда, както по принцип се води статистиката по света. Той е в проценти или десет пъти по-голям. При това в страната №2 по смъртност на цялата планета.

Най-страшната част от статистиката обаче е следната. 1396 момичета до 16-годишна възраст – малолетни, са станали родителки през 2016 г. На никого от правилите секс с тях татковци, което би трябвало да се преследва от закона, не е потърсена сметка. 3900 са майките в непълнолетна възраст – от 16 до 18, които също влизат в графата Деца раждат деца. Което значи, че общо 10% от родените у нас бебета през 2018 г. са рожби на малолетни. А това ги превръща в деца в риск. После учудващо ли е, че сме лидери в еврокласацията по изоставени деца! И по продадени като стока деца!

Националната статистика, за разлика от европейските си посестрими, мълчи за етническия състав на майките, които са родили през годината. Английската например през последните години отчита, че над 70% от родилките в Лондон не са британки, а вече над 50% не са дори християнки. Колко в България са бебета на българки и на християнки, а колко са от друг произход ние не знаем, но можем да предполагаме – числата едва ли са по-различни, отколкото горепосочените.

Важният въпрос е какво казаха и по-същественото: какво направиха по темата властите – премиерът, вицепремиерът и министър на вътрешните работи и майка на 2 деца, министърът на правосъдието – също дама, останалите отговорни или – ако съдим по действията им – безотговорните?!    

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !