Проф. Юлиан Вучков отива в ТВ2

02.01.2008 14:34 | Видян 6804 пъти | Гласували 7

Проф. Юлиан Вучков отива в ТВ2

След 5 години прекарани в СКАТ и с над 100 предавания направени там,  легендата на българската телевизия, професор Юлиан Вучков реши да смени телевизията и прие предложението на ТВ2 да стане част от екипа им.

 На 26 януари започва излъчването на новото предаване на професор Юлиан Вучков по ТВ2. То е с работно заглавие „Светът и човекът” и ще се излъчва на живо всяка събота от 21:00 часа с продължителност от 3 часа. „Приех предложението на ТВ2, защото и аз искам да се развивам. Впечатлен съм от екипа на новата телевизия, както и от техниката и визията им. Напускам СКАТ с най-добри чувства. Тя ще остане скъпа част от моята житейска биография. Работил съм много и съм направил много за нейния висок рейтинг, но и тя ми даде възможността, да се развивам такъв какъвто съм, без никакви цензурни внушения, нито във връзка с моя остро-критичен коментар, нито във връзка с подбора на гостите ми. В ТВ2 ще имам същата свобода и ще продължавам да съм такъв какъвто съм – истински”, споделя професорът.
Новото предаване на Юлиан Вучков, ще запази формата си за основа – коментар на професора, диалог със зрителите и гости в студиото, но ще изненада с нови елементи и модерна визия. Предаването, „Размисли и страсти”, наложи свой стил в родния ефир. Всяка неделя се обаждаха средно по 50 зрители от всички краища на България, както и от чужбина. Повечето коментари на зрителите са положителни, разбира се не липсват и негативни такива, но и те се пускат в ефир. През месец ноември, зрителка от Нова Загора сподели в ефира на СКАТ: „Вие сте най-голямата медийна звезда в България. В Нова Загора познавам 5-6 семейства, които са много бедни, но си отделиха малка сума, от тази за хляба, за да гледат вас професоре”. С идването си в ефира на ТВ2 все повече такива зрители ще имат свободен достъп до Юлиан Вучков.

„Идеята да поканим професор Юлиан Вучков се появи още със старта на телевизията. Направихме доста сериозни проучвания на рейтинга и профила на аудиторията му, така че идването при нас не е спонтанно, а плод на сериозни изследвания, които показаха, че зрителят има нужда от именно такова предаване, гарантиращо свободна трибуна и възможност да се чуе гласът на обикновения човек, което съвпада с концепцията на ТВ2. Сигурни сме в успеха му и очакваме от него да бъде себе си и да над гради започнатото в СКАТ”, споделя Огнян Димов, изпълнителен директор на ТВ2.

Професор Юлиан Вучков има дългогодишен телевизионен опит. Първото му появяване на екрана е през далечната 1959 година в БНТ и от тогава не слиза от него. Има участия в над 1000 телевизионни предавания, над 2000 публикации в печата – студии, статии, интервюта и рецензии, автор е на 23 книги, има 22 награди, като 10 от тях са едни от най-високите национални.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !