Какво правим ние за Коледа

22.12.2008 17:47 | Видян 3312 пъти | Гласували 2

Какво правим ние за Коледа

Всички изпращаме по някой sms за различните кампании, които в момента се организират. Човек не може да откаже на никоя от тях, колкото и несправедливо да изглежда веднъж да си плащаме данъците, а втори път чрез съобщенията от мобилните телефони да вършим работата на държавата, чието задължение е да се грижи за хора и особено за деца в беда. За което пък й плащаме същите тези данъци.

Ще станат три години, откакто помагам на един конкретен човек, който има здравословен проблем, но въпреки цялата непосилност на тази работа се опитва да се бори с живота и да го побеждава. Да доказва на себе си  и на другите, че става, че може да върши само с глава, онова което другите се опитват, но не могат с цяло тяло. Може би просто, защото не влагат усилия откъм главата...

Той не ме е молил за това. Аз сам поисках да го направя. Ще бъда безкрайно искрен: не само заради него, но и заради себе си. Доказвам си, макар и само веднъж всеки месец, че съм такъв човек, какъвто би трябвало да бъда във всеки момент!

Няма да конкретизирам случая първо, защото човекът има свое достойноство и не желае такава популярност, и второ, защото благотворителността не бива да бъде светско събитие и повод да ударим по още едно.
Голямо щастие обаче изпитах преди броени дни, когато отидох на поредното коледно парти в петзвезден хотел. В разгара на тържеството домакините обявиха, че имат кауза – обявяват стипендия за човек, който наистина заслужава подкрепа. Попитах ги дискретно за кого става дума. Оказа се, че е същият човек.

Позабравили си припомнихме как им разказах историята на моя човек и те веднага се запалиха и го превърнаха в своя човек.
Не ревнувам нито приятелите, които съм заразил, нито нашия общ субект на благотворителност. Не го правя и за самоизтъкване. Пиша го, за да заразя вас. Благотворителността не е мръсна дума или звездна поза, а преведено на новобългарски – да се прави добро. Да се дава шанс, възможност! А както са казали китайците – кризата е Опасност, но и Възможност. За всеки и за всички нас.

Ние от СЛАВА ви пожелаваме за празниците – намерете своя човек, на когото да помагате!
Правете го достатъчно често и със сигурност ще разберете, със сърцето си ще усетите, че това е основание да се почувствате наистина щастливи!

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !