Патритиотичен Атлас сочи пътя към българските светини

27.10.2016 17:01 | Видян 980 пъти

Патритиотичен Атлас сочи пътя към българските светини

Новата книга "Атлас. Чудотворни икони, свещени места и лековити води в България" събира в едно манастири, икони, реликви, природни феномени и исторически паметници, които са източник за надеждата за изцеление и за по-добър живот. Изящното томче на издателство "Милениум" вече е на пазара и ще ви помогне да се докоснете до известни светини като Рилския и Бачковския манастир, но и да опознаете и тайнствени, дори мистични обекти, за които не сте подозирали.

България е уникална с многобройните си енергийни места, лечебни избори и чудодейни реликви. Много от тях познаваме от деца, други станаха известни едва напоследък.  Край някои със сигурност сме минавали, без да подозираме какво богатство се крие там. С помощта на новия илюстрован "Атлас"  занапред няма да пропуснете да се докоснете до легендарните реликви и природни феномени на нашата родина.
Да отпиете от аязмо в двора на стар манастир, да доближите чело до вълшебна икона или да вдъхнете дълбоко от свещения въздух на пещера, в която са славели боговете си още древните траки, може да бъде незабравимо изживяване. То е вдъхновяващо не само за вярващите, но и за всеки българин, който гради своето самочувствие чрез съзнанието си за нашите одухотворени предтечи и за невероятната природа на страната ти.

Премиерната книга събира над 100 дестинации, които:
•    ще ви вдъхнат надежда за здраве;
•    ще ви изпълнят с увереност, че желанията ви щe станат реалност;
•    ще ви накарат да затаите дъх пред красотата на природните феномени;
•    ще събудят любопитството ви с легендите и преданията, които витаят около тях.
Освен, че ще ви посочи кои са значимите обекти, които не бива да пропускате да посетите, "Атласът" има функцията и на пътеводител, указвайки местонахождението им. Много от "адресите" са прочути, дори са станали емблеми на своите градове, области, а и на цялата страна. Но в новата книга са включени и места, които са открити от археолозите не много отдавна или такива, които се знаят, но са труднодостъпни и мъчно откриваеми – местности, на които славата се носи от уста на уста, и към които хората, изпълнени с любопитство и преклонение, сами проправят пътеки. Такава например е пещерата-светилище Илкая (Лековит камък) край Джебел, в която, мълви се, хора стават свидетели на странни видения и звуци.
Ще се учудите от невероятните феномени, които са уникални не само у нас, но и за цял свят. Такава е "биещата" икона на св. Богородица в село Свирачи. Тя сякаш омагьосва някои от хората, които я вземат в скута си, движи ръцете им, хипнотизира ги, затрептява и им нанася удари по тялото и главата. Вярващите възприемат това като ритуал за пречистване. Друг невероятен феномен от световна величина са седемте лековити извора в манастира "Рождество Богородично", между бургаските квартали "Меден рудник" и "Горно Езерово". Взети заедно водите им предлагат цялостна психо-физиологична оздравителна терапия и могат напълно да заменят някои лекарства или методи за лечение на традиционната медицина.
Перперикон, Татул, Кромлех, Бегликташ, Белинташ, пещерата "Утроба" - безбройни и изумителни са скалните градове, светилища, гробници, манастири, завещани ни от нашите предци. Те всеки ден привличат хиляди наши и чужди туристи с историята си, с причудливите светлинни и звукови ефекти и с енергията, която излъчват. Неизброими са манастирите, скътали икони и мощи на светци, молитвата пред които носи изцеление и облекчение за болни и нещастни.
Като носим със себе си новия "Атлас" при всяко свое пътуване, можем да изключим малшанса да пропуснем забележителните и свети места, с които е осеяна земята ни.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !