Веси Бонева вкарва Галена в съда

12.10.2016 16:44 | Видян 2377 пъти | Гласували 1

Веси Бонева вкарва Галена в съда

Представителките на поп-фолка отдавна станаха известни със склонността си да си присвояват чужди мелодии. Доскоро обаче беше модерно да правят кавъри на парчета от съседните балкански страни. Чалга звездите обаче вече се целят по-високо и затова започнаха да "пипат" в поп средите.

Оказа се, че най-новата песен на Галена "Мама Ураган" поразително напомня за едно от парчетата на поп дарованието Веси Бонева - "Разпалвам микрофоните". За това алармира самата Веси, която се допита до своите приятели и почитатели във Facebook дали е права в предположението си, пише inews.bg

Всъщност мелодията е дело на хитмейкъра Криско. От неговия екип обаче се въздържат от коментари по въпроса. Единственото, което казват, е, че мелодията на Бонева пък приличала на друга – на тази на американската певица Кери Хилсън. Специалистите обаче откриват абсолютно припокриване само между двете родни предложения. Според експертите не става въпрос за кражба, а за плагиатство. Затова изпълнителката Веси и композиторът Светлин Къслев смятат да си търсят правата в съда.

Може да прецените сами като сравните двете музикални парчета, които ще намерите на следните линкове:  Веси Бонева - "Разпалвам микрофоните"     и    Галена - "Мама Ураган"

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !