Руският „Флекс Балет“ основава танцово училище в Китай

01.09.2016 15:20 | Видян 1001 пъти

Руският  „Флекс Балет“ основава танцово училище в Китай

Руският модерен „ФЛЕКС БАЛЕТ“ основава първото през този век руско училище по танци в Шанхай, Китай. Класическият и модерен балет навлизат в Китай едва през 1954 година, когато е открита академията за танци в Пекин и на чело е руският хореограф Пьотр Гусев. Само две години по-късно откриват подобна школа и в Шанхай. Основният принос за поставянето на класически пиеси е от Русия. След Културната революция от 60-те години в Китай няма западна намеса. Едва от началото на 21-ви век започва силно влияние в съвременния танц отново от Русия.
„ФЛЕКС БАЛЕТ“ е новаторски и без аналог както в Русия, така и в Китай и Европа. Неговата концепция не върви в една линия, той „говори“ на много езици и перформансите му са мултикултурни. Това го прави изключително харесван и приветсван по цял свят. Балетът носи историята и съвременния поглед на няколко култури. Изтокът и Западът стават едно в новото шоу на „ФЛЕКС БАЛЕТ“ „Елементи“, което ще представи на 8 октомври в зала 1 на НДК, от 19:00ч.
Новооткритото училище „ФЛЕКС“ в Шанхай отваря врати за младите таланти, като се очаква през декември да бъде отличен мастър клас за солисти. „ФЛЕКС БАЛЕТ“ използва в хореографиите си специфичен декор и особено специална светлинна технология от ново поколение.
Можете да видите най-новото от руската танцова школа и елементи от други култури, както и най-завладяващото 3D шоу на 8 октомври в зала 1 на НДК.
Билети на касите на Билетен Център НДК, Офис 1, бензиностанции ОМВ, магазини Пикадили и в системата на Eventim.bg.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !