Виктор Калев се обличал като жена от дете

01.07.2016 16:56 | Видян 2772 пъти

Виктор Калев се обличал като жена от дете

Буйна младост е имал Виктор Калев, който днес прави впечатление на един от най-скромните и затворени родни артисти - вечно странящ от медийното пространство и бранещ личния си живот. Роденият в Златоград, актьор, който преди дни тръгна на турне с автобиографичното си представление "Грамофонът", е наследил артистичния си талант от баба си. Винаги са имали много силна връзка и голямо доверие един към друг. Такова, че като малък Виктор получил разрешение от баба си да я подстриже, но не просто да й "вземе" връхчетата, а да я обръсне, пише "Уикенд".
"Много колоритна и артистична личност беше. Дори ми даде да се уча да подстригвам на нея. Исках да правя готини прически на съучениците си. И я подстригах като пънкарка - обръснах я отстрани и отзад. Известно време излизаше само със забрадка, милата. Малко чепата беше, но се разбирахме чудесно. Той проявява таланта си в съвсем невръстна детска възраст. "Детството ми беше един грамофон", казва актьорът. Не обичал да ходи на детска градина и тъй като родителите му ходели на работа, а нямало кой да го гледа, го оставяли вкъщи да слуша грамофона. На него малкият Виктор си пускал основно българска музика. Имал около 10-15 плочи. Само че не ги сменял често, понеже се притеснявал да не ги одраска. Затова по цял ден слушал една и съща плоча. Само местел игличката на грамофона, за да започне отначало. Слушал и много детски приказки. Всъщност толкова често, че ги запомнял наизуст, а вечер ги разказвал на родителите си, като имитирал гласовете на героите.
"Явно е бил много атрактивно някакво 5-6-годишно детенце да се преправя на 7-8 гласа и да разказва. Аз не съм го осъзнавал, мислех, че така трябва да е, но като ни идваха гости и нашите започваха: "Я дай сега Йорданка Христова, както ти я пееш! Я сега Христо Кидиков, я Емил Димитров... Я дай Лилито, дето я харесваш и правиш така с ръцете". А аз някои от изпълнителите дори не ги бях виждал, само песните им бях чувал и си ги представях как изглеждат, какво правят, докато пеят...", разказва Калев. Често малкият Виктор се дегизирал като жена, за да изпълнява по-добре ролите си. На 12-13 годишна възраст, бъдещата звезда си слагал някоя рокля на майка си или баба си, гердан и червило и се превъплътявал в естрадните легенди.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !