Лили прости на Найден Андреев 3 години след смъртта му

23.06.2016 15:21 | Видян 2284 пъти

Лили прости на Найден Андреев 3 години след смъртта му

Лили Иванова прости на композитора Найден Андреев цели 3 години след неговата смърт. Певицата се скара с автора на много от хитовете си броени месеци преди той да си отиде от този свят. След това тя дълго обмисляла отношенията им и в края на краищата заровила томахавката, макар и посмъртно, пише Всеки ден.

Враждата между Лили и Найден Андреев пламна в края на 2012 г., когато той й забрани да изпълнява култовия си хит „Свири, щурче", на чиято музика е автор. Композиторът бил обиден, че примата предложила да правят албум с общите си песни, а след това изчезнала и така и не издали нищо. Заради тази караница Лили се зарече публично, че занапред, даже и да я карат да пее тези песни, тя няма да го направи. „Отношението ми към тази музика вече е друго, не ми доставя удоволствие да я изпълнявам", коментира Лили.

Само 9 месеца след кавгата й с Найден той си отиде от този свет, без да са се сдобрили. Това било голям удар за певицата. Въпреки караницата им композиторът бил много важен човек за нея и тя си давала сметка, че му дължи много от славата си, защото именно с неговите песни е създала кариерата си. Тя не дала външен израз на мъката си, но вътрешно преживяла много тежко загубата.

Едва сега, близо 3 години след смъртта на Андреев, Лили намерила сили в себе си да признае, че не е трябвало да се карат. Звездата простила на композитора обвиненията, които той приживе изсипа по неин адрес, и отново изпълнява неговите песни. Тя върна в репертоара си вечния хит „Свири, щурче", за радост на всичките си фенове. Те вече го чуха на концерта й край Панчаревското езеро този месец и очакват да го изпълни отново на плажа в Бургас, където планира шоу през август.

Други композитори обаче, които открай време недолюбват Лили, виждат користни цели в загърбването на враждата й с Найден Андреев. Според тях, тъй като композиторът никога не е налагал официална забрана на певицата да изпълнява хитовете му, тя в момента ги пее само защото смята, че е минало достатъчно време от смъртта му, за да бъде враждата им забравена от останалите в бранша.

Според въпросните музиканти певицата само привидно е съжалила за караницата с композитора, а всъщност единствената й цел е отново да прилапа песните му. Лили била наясно, че те са едни от малкото й истински хитове, които все още й е позволено да изпълнява. Затова не мислела с лека ръка да се лишава от тях.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бeлингам от Реал пожела успех на Б....

Звездата на Реал Мадрид преди идването на Мбапе в...

830К за Гришо от Ролан Гарос, излиза...

Със стигането си до четвъртфинал, първи в неговата...

Няма коментари към тази новина !