Влюбена журналистка създаде мита за Тръмп

14.06.2016 10:14 | Видян 3829 пъти

Влюбена журналистка създаде мита за Тръмп

Днес Доналд Тръмп става на 70. Но има и още една важна за него годишнина. Преди 35 години Доналд Тръмп е обявен за милиардер. А по онова време той получава 10 000 долара заплата във фирмата на татко си, който му е подарил къщи, апартаменти, лимузини. В новия вестникарски сериал на „Всеки ден” разказваме за истините и митовете около този човек, превърнал се в жива легенда.

„Няма по-типичен американец от него”. Това е определението за Доналд Тръмп на сина му Ерик. Дори да не стане президент на САЩ в актуалната кампания за Белия дом, в която има огромни шансове да заеме поста на държавен глава на най-силната нация в света, поредната суперуспешна рекламна кампания на бизнесмена вече го наложи като един от най-познаваемите в цял свят брандове на Америка. А това има цена.
И, когато наричат Доналд Трълп милиардер, неговата основна стойност и богатство е точно името му. Благодарение на тази кампания той успя да увеличи неимоверно броя на американците, които го харесват и му се доверяват. А и преди това, без друго, не беше малък процент – 20 на сто, което при население от 300 милиона души означава 60 000 000 верни последователи. Вече са 42 процента. И растат.
В епохата, когато всеки човек може да се превърне в медия, посредством социалните мрежи, не е за подценяване фактът, че Доналд Тръмп има над 2,5 милиона последователи в Туитър, което е половината от публиката на най-авторитетния вестник в родината му и вероятно в света „Ню Йорк Таймс” или на британската телерадиокомпания ВВС, на авторитетното списание „Тайм”, което избира човека на годината ( той зае четвъртото място в последната класация, изпреварвайки значително президента Обама и конкурентката си за Белия дом Хилари Клинтън). Публиката само на този негов информационен канал е над 10% от цялостната аудитория на глобалната тв мрежа CNN. И неговите постове, точни, режещи като бръснач, иронични и понякога дори саркатистични, често скандални, поради всичко това редовно се цитират от световните медии.
Стратегията на изграждането на този печеливш образ, която ще разгледаме, съдържа в себе си тънко познаване на психологията на рекламата. Защото Доналд

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !