Модели срещу Victoria’s Secret

30.05.2016 12:25 | Видян 1489 пъти

Модели срещу Victoria’s Secret

Всяка красавица в модния бранш мечтае един ден да дефилира по подиума на Victoria’s Secret. Договорът с популярната американска марка за бельо се смята за върхово признание в модния бизнес. Някои модели обаче открито се противопоставят на модния гигант. Причините за това са стереотипите за женска красота, промотирани от ангелите, и жестоките изисквания на компанията към физическата форма на моделите, представляващи бранда.

Случаят „Ерин Хедъртън“ 27-годишната американка Ерин Хедъртън получава шанса да дефилира за Victoria‘s Secret през 2008, а само две години след това се окичва и с бленуваните ангелски крила, които носи до 2013. Преди няколко месеца тя разкри причините, накарали я да се откаже от ангажимента си към модния гигант.
Оказва се, че за да бъде част от бляскавите ревюта и фотосесии на Victoria’s Secret, e преминала през тежки периоди на гладуване, изтощителни тренировки и състояние на депресия. Хедъртън споделя, че преди последните си две ревюта за марката е била помолена да свали килограми. През 2013 година решава да приключи договора си с компанията именно заради безумните изисквания към външния й вид. През 2013 моделът се подлага на изтощително натоварващ фитнес режим, но така и не успява да отслабне: “Бях депресирана, защото се трудех толкова усърдно, но тялото ми сякаш ми се противопоставяше. Стигна се дотам, че една вечер, след като се прибрах от тренировка, стоях загледана в чинията си и си помислих, че може би просто не трябва да ям“.

Това е повратен момент за Хедъртън, която решава да сложи край на терзанията си, като спре да се съобразява с изискванията на Victoria’s Secret: „Преди последните ми две ревюта ми казаха, че трябва да отслабна. Днес поглеждам назад и си казвам: ‚Сериозно ли?‘“. Сега Хедъртън е решила да сподели горчивия си опит с широката общественост и да изобличи горчивата истина за перфектните тела на Victoria’s Secret. „Склонна съм да пожертвам собствената си гордост, в известен смисъл, както и личния си живот, защото знам, че ако не говоря за това, крия информация, която може да помогне на много жени“.

Хедъртън получи публична подкрепа от Джил Гудакър, друг бивш модел на Victoria’s Secret, дефилирала за компанията през 80-те и 90-те. Тя коментира, че всъщност изискванията към моделите може да имат негативен ефект за самия бранд, тъй като, оказвайки натиск върху моделите да свалят килограми, влияят пагубно на самочувствието им, което им пречи да демонстрират уверено сексапила си на подиума: „Излъчваш това, което чувстваш и затова не трябва да има натиск върху моделите да отслабват“. Гудакър се застъпва и за промяна на идеалите за красота: „Смятам, че всяка жена трябва да се чувства щастлива в кожата си и че по-пищните жени са красиви“.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !