Азис: Искам да бъда поканен на Оскарите

14.03.2016 09:29 | Видян 3615 пъти

Азис: Искам да бъда поканен на Оскарите

„Звън на арабска китара и чуруликане може би са звуците, които свързваме с турските пазари и керваните. Но те са актуални и за т. нар. „българска чалга“, популярен жанр, в който се изявява и изпълнителят Азис. А в песента му „Хабиби“, чийто клип има над 20 млн. гледания в интернет за няколко месеца, също можем да ги чуем“. Това се посочва в класация на престижното списание „Ню Йорк таймс“, озаглавена „25-те песни, които ни казват накъде отива музиката“. Изданието допълва още: "Трудно е да се определи кой е най-големият хит на т. нар. Крал на чалгата, но тоалетът му определено е впечатляващ - Азис се облича като Джордж Майкъл в клипа към Faith. Българският изпълнител се нарежда след имената на Кендрик Ламар, Чарли Път, Джъстин Бийбър, Риана, Coldplay, Питбул и Лайнъл Ричи.


Как разбра за тази класация и твоята номинация?


Тази класация я готвят от много отдавна вашите колеги от вестник и вече и от списание „Ню Йорк Таймс“. С мен се свърза българска журналистка, която се познава с Мак Макалан, която е автор на статията. Тя е дама изключително интересна и различна от всичките жени, с които съм разговарял.
Ти знаеше ли каква е тази класация и на кое място си, когато се свързаха с теб?
В интерес на истината не ми казаха, че става дума за класация. Взеха ми интервю. То протече точно два часа по Скайп.

Какво знаеше тя за теб?

Много неща знаеше. За първи път работя с журналисти, които до такава степен изискват и изпипват всичко да бъде легално и законно, че накараха всеки фотограф, който ме е снимал и снимките, които сме изпращали за материала, да подпишат с всеки един от тях договор, че могат да ги използват. Аз изпратих снимки от моят телефон, но те отказаха да ги използват. Много държаха всичко да е изрядно, да не е жълто. Не се доверяват на слухове. Дори говореха с майка ми, звъннаха й по телефона, за да попитат всичкото това нещо, което аз разказвам дали е истина. За това, дали наистина съм роден в Сливенския затвор, я разпитваха. Майка ми потвърди и разказа как навремето не сме имали право да  търгуваме с дрехи. Тя изкупуваше дрехи от бивша Югославия. Именно заради тази търговия тя попада в затвора...Тя дори не е знаела, че е бременна с мен. Много им стана интересно как може да си най-търсения човек в Гугъл за държавата си и същевременно, тъй като журналистката е проверила в наши медии, да не си представен по подходящия начин. Мисля си, че ако беше най-търсения човек в Гугъл български спортист, медиите у нас щяха да ни продънят ушите. Но понеже съм попфолк певец, всичкото това нещо беше покрито.

Влизаш в тази класация с песента „Хабиби“, редом до Джъстин Бийбър, Уил Фарел, Лайнъл Ричи, Колдплей. Ласкаеш ли се, че твоето име е до това на тези светвно-известни и признати изпълнители?

За мен е невероятно и огромно удоволствие. Само като си помисля, че всичките тези изпълнители са влезли в сайта на изданието, за да погледнат своят собствен материал или са питали своите пиари и агенти, и са чули „Хабиби“.  Това е изцяло моя песен, и текста и музиката, а аранжимента е на Мартин Биолчев.  Тръпки ме побиват само като си представя, че Риана е стояла пред лаптопа и е чула песента ми... Фактът, че „Ню Йорк Таймс“ ме отрази, означава, че Азис е свършил работата си през годината най-добре.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Няма коментари към тази новина !