Анелия изплагиатствала новия си клип?

06.12.2015 13:06 | Видян 2110 пъти

Анелия изплагиатствала новия си клип?

Новият клип на Анелия „Аз съм дяволът" буквално взриви нета. Бурните реакции, които предизвика видеото, са смесени - повечето фенове на певицата я поздравяват за поредния силен проект. Има обаче и такива, които негодуват срещу приликата с други песни на наши и чужди изпълнители, твърди HotArena. Изпълнителят Dezaro възропта:

„Преди две години купих правата за 10 години напред на песента на Zana - „Dodirni mi kolena", която вече е почти готова, записана е и съвсем скоро ще я пусна. Вчера вечерта видях, че има нова песен на Анелия - „Аз съм дяволът", пуснах си я и чух, че това е моята песен. Музиката е 1 към 1", възропта изпълнителят Десислав Зарков, по-известен като Dezaro.

Той се закани да съди фирма Пайнер, ако не му платят правата за парчето.

Разбира се, заимстването на мелодия от сръбски или гръцки изпълнители не е „запазена марка" на Анелия. Всички нейни колеги ползват чужд аранжимент за парчетата си и това е практика от край време.

Все пак, в музикалните среди коментират, че щом Dezaro толкова настоява, няма да е проблем да му се наплати някаква сума. Все пак „Аз съм дяволът" пожъна огромен успех само за няколко дни и се оказа добра инвестиция. Освен това, в него има продуктово позициониране на известни вафли, така че рекламодателите също са вложили солидни средства.

Фенове на Камелия пък също скочиха с твърдението, че парчето на Анелия много напомня на „Ти ела". Музиката е копирана от „Ти ела" на Камелия, има общо и с клипа от „Създай игра" на Галена", коментират меломни.

Да се говори за копиране в случая обаче е несериозно, тъй като това са балкански ритми, които в повечето случаи се припокриват.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Наплатанова измества Момчилова в СЕМ?

Габриела Наплатанова е най-вероятният нов шеф на СЕМ....

Лили на 85(88)

Слух, че Лили Иванова става на 90 на 24 април обикаля...

Няма коментари към тази новина !