Йорданка Христова: Лили Иванова написа за мен неверни неща!

22.10.2015 16:05 | Видян 3624 пъти

Йорданка Христова: Лили Иванова написа за мен неверни неща!

В личен план как се чувствате? Как са децата ви?

Живи и здрави, всички са щастливи. Пътуваме много. Синът ми развива успешно свой собствен бизнес, но не обичам децата ми да са предмет на разговор в интервютата ми. Искам да им благодаря, че все още не са ме направили баба, тъй като мога да пътувам.

Как обичате да прекарвате свободното си време?

Не скучая и за миг! Чета книги, гледам телевизия, не спирам да си чатя с приятели, събираме се да играем карти, пътувам.

Коя е последната книга, която ви впечатли?

Биографията на една актриса. Обожавам да чета биографии и поезия. Все още не съм издала моята биография, защото все нещо не ми харесва в нея. Когато имах 70-годишен юбилей, преди 2 години, тогава бях решила да я издам, но се отказах, защото има моменти, които имат нужда от още корекция, трябва да се добавят пасажи. Не ме бива да лъготя и да спестявам истини...

Откровена ли сте в биографията си?

Когато човек пише биография, в нея той може да каже неща, които хората не знаят за него. В интервюта споделям разни неща и много факти за мен са известни, други пък са объркани, а трети откровено изопачени. Искам да разкажа за хубавото си детство, за началото на моята кариера, за началото на „Златният Орфей", за срещи и пътувания, за родителите ми и обкръжението ми... В никакъв случай не искам в биографията си да разказвам за любовни сцени и гаджета. Разбира се, мъжът ми ще бъде описан, но няма да сравнявам кой е по-добър любовник и подобни глупости, които ме питат репортерите, разни интимности и т.н. Ще посветя и специална глава на увлечението ми към духовното през последните 10-12 години. Ще бъда откровена и няма да лъжа. Защото в много биографии, които чета, има доста лъжи, или пък различни истини. Вече излиза така, че от една среща има поне две истини или пък истината се размива във времето.

Самата вие чувствала ли сте се някога засегната, когато името ви се е появявало в чужди биографии, интервюта?

Има доста... В книгата на Лили Иванова имаше разни неща, които тя беше писала и не бяха верни, но не мога да се разправям с това.

Самата вие чувствала ли сте се някога засегната, когато името ви се е появявало в чужди биографии, интервюта?

Има доста... В книгата на Лили Иванова имаше разни неща, които тя беше писала и не бяха верни, но не мога да се разправям с това.

Кажете какво ви огорчи?

Няма смисъл, това са отминали неща. Нали казват, че всеки си спомня нещо по различен начин. Иначе съм поласкана, че името ми присъства в биографиите на големи звезди като Росита Форнес, латиноамериканската дива, на Пакито ди Ривера, който е един световен саксофонист с много спечелени „Грами"-та.

Какво обичате да гледате по телевизията?

Винаги спорт - волейбол, футбол, олимпиади, състезания, лека атлетика. Гледам много научнопопулярните канали за животни и природата. Гледам и турски сериали, много ми хареса „Кварталът на богатите", който излъчваха доскоро по Би Ти Ви. Обичам също „X Factor".

Била сте ментор в „Мюзик Айдъл". Смятате ли, че тези риалити предавания могат да дадат реален старт на младите таланти?

Това е една дъвка за няколко месеца и дотам! Това е! Всичките тези деца са безкрайно талантливи, душичките и сърцата им вземат в тези предавания. Много талантливи, справят се страхотно, но жалко, че не стига по-далеко от сцената на риалити предаванията. След края на шоуто обаче те падат от много високо. Ние нямаме пазар, няма кой да ги поеме и да се занимава с тях професионално. Имаме толкова айдъли и фактори, а нямаме нито един международен успех на български изпълнител. Разбира се, с изключение на Крисия - това прекрасно малко създание, талантливо и безумно чаровно, което ни докара Детската „Евровизия" у нас.

Следите ли „ВИП Брадър"?

Хвърлям му по едно око от време на време, ако ми е свършил някой интересен филм... Но никога не съм сядала да го гледам от начало до край. Знам за някои неща как се случват, скандали и т.н. Това всичко е един режисьорски план, винаги има кухня, битовизми и прочие. В Къщата се случват и хубави моменти, които за нещастие остават в сувенирните ленти на предаването, тъй като те не се излъчват. В тях няма нищо пикантно, а нормално човешко общуване. Скандалите и панаирите траят около час на ден, останалите 23 часа са доста приятни. Е, тях не ги показват. Народът обича да гледа скандали и трагедии вместо нещо весело. Дори в новините рядко се пише за успехите на някой, а се пише, когато е болен, паднал и т.н.

По какъв начин гледате на основната сюжетна линия в тазгодишния сезон - скандалът между вашите колеги Кичка Бодурова и дует „Ритон"?

Смятам, че „ВИП Брадър" не е мястото, където трябва да покажа колко голяма певица съм. Там много мои колежки се разпяваха, припяваха и т.н. Там не се демонстрират умения и можене. В края на краищата, след като толкова години съм на сцената, значи имам някакви качества. Второ, всеки отговаря за своите успехи и постижения. Абсурдно е в едно шоу да спориш и да се караш кой имал повече концерти, награди, къде е пял... Истината е, че и „ВИП Брадър" провокира нарочно участниците с различни игри - кой е по-умен, кой е по-секси или успял. Голяма работа, че някой казал, че аз не съм най-голямата. Това въобще не ме вълнува и по никакъв начин няма да се засегна. Смятам, че се държах достойно и излязох „суха" от този психологически затвор. Но вижте, тук става въпрос и на лично его. Никога не съм се вземала насериозно, че аз съм най-голямата и успялата в професията си. Глупости! Излизам на сцената - правя каквото мога и точка. През останалото време в живота си аз съм майка, приятелка и човек като всички останали.

Бихте ли влязла отново в Къщата?

Бих влязла в предаването отново само ако се дава едно към едно какво се случва вътре, а не да се режисират сцени.

В този ред на мисли смятате ли, че сте била режисирана и изгледахте ли впоследствие целия сезон с вашето участие?

Нито един епизод не съм гледала, след като излязох.

Не ви вярвам!

Честно - нищо не съм гледала! Не желая да се нервирам излишно. Накрая видях някои неща като излязох и това ми беше достатъчно, за да се нервирам.

Каква бе реакцията на най-близките ви за участието ви в шоуто?

Преди всичко веднага се извиних на най-близките си, които бяха категорично против влизането ми в къщата, най-малкото ги бях ангажирала да гледат нещо, което те не желаят да гледат. Имаше хора, които ми казаха, че не са спали, защото не съм спечелила. Други пък бяха нервни на продуцентите, които искаха да ме вкарват в интриги и неприятни ситуации. Прекалено негативни емоции допринесох на мои близки, най-вече на дъщеря ми, тъй като казвам едно - аз влязох в къщата като Йорданка Христова, защо трябваше да дълбаят около моите близки. Нали аз съм ВИП-ът? Занимавайте се с мен. Но след като те не успяха да ми бръкнат в мозъка, посегнаха на другите... Доста недостойно. Дори мафиотите имат неписано правило, че деца не се закачат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !