"Кървавата Луна" вещае Апокалипсис на 28 септември

24.09.2015 12:35 | Видян 1594 пъти

Предстои да наблюдаваме рядко астрологическо събитие по-късно този месец. Четвъртото лунно затъмнение само за две години ще се случи на 28 септември. Според астролозите то вещае драматични промени, дори Апокалипсис. Интересно е, че всяко едно от тези явления се е случвало на еврейски празници.

Затъмнението прави луната червена, откъдето идва и името на явлението „кървава луна”, като четвъртата за тази година ще бъде и много по-голяма. Някои християни вярват, че небесните събития може да предсказват ужасни събития на Земята, което се базира на текст от Библията, според който преди края на света слънцето ще угасне, а луната ще стане червена, съобщава „Ню Йорк Пост”.

Учени обясняват, че "кървавата луна" на 28 септември ще е последна за цикъла от 4 последователни кървави луни, който започна на 15 април миналата година. Това всъщност е пълно лунно затъмнение и се случва тогава, когато Луната е във фаза пълнолуние, но Земята засенчи слънчевата светлина.

Обикновено Луната изглежда червеникава заради преминалите през земната атмосфера слънчеви лъчи. В края на октомври двете най-ярки звезди на небосклона - Венера и Юпитер, ще се наредят една до друга. Това ще се случи на 26 октомври. Визуално ще ги дели малко повече от един градус, като Венера ще свети 10 пъти по-ярко от Юпитер. Между 5 и 12 ноември пък ще е пикът на метеорния дъжд на Тауридите.


"Падащи звезди" ще могат да се наблюдават още от средата на октомври. На 13 и 14 декември ще е пикът и на метеорния поток от съзвездието "Близнаци". Тогава и Луната залязва рано, така че ще има идеални условия за наблюдение, стига времето да е ясно. „Лунната тетрада“ (4 лунни затъмнения) е доста рядко явление. Още от най-древни времена кървавата луна е смятана за предвестник на велико зло.

Според информация на портала BFRN, Ватикана разполага с древно ранно християнско пророчество от 3-ти век, което ясно цитира тетрадката през 2015, като края на света! Подобен текст не е оповестен на обществеността, но както знаем, архивите на Ватикана бъкат от секретни документи, които не трябва да виждат бял сват, иначе „фасадата“ на римокатолическата църква може да рухне! Анонимен епископ, представящ се само с името Джакомо, пръв разкрива тайната информация.

Името на автора не се споменава, но според разприказвалия се свещенник-астроном, Ватикана и лично Папа Франциск взимат съдържанието на свитъка много, много на сериозно. Във ватиканската обсерватория е създаден специален екип от топспециалисти, в който е участвал и Джакомо.

На всеки един от астрономите е зададена конкретна задача и е предоставена единствено нужната информация. Никой от екипа не знаел крайната цел на изследването, но ставало въпрос за нещо изключително мащабно, което е свързано директно с лунната тетрада и в частност със затъмнението на 28-ми септември. Интересно съвпадение е, че Папата е планирал реч в централата на ООН за 26-ти септември – точно два дена преди „кървавата луна“.

Организирането на подобно събитие говори само за едно – ще бъде съобщено нещо изключително важно на света. Още една изключително интригуваща подробност е, че работната тема на събитието е „Съобщение на Папата към човечеството във време на огромно изпитание“. На следващия ден, Папата ще говори пред Американския конгрес и ще направи телевизионно обръщение към човечеството. Това което ще каже е тайна.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !