Одрусаха Албена Вулева с 500 лева за расистка обида

17.09.2015 10:17 | Видян 1518 пъти

Одрусаха Албена Вулева с 500 лева за расистка обида

Комисията за защита от дискриминация глоби с 500 лева водещата Албена Вулева и с 1000 лева телевизия „Евроком” за дискриминация на расова основа, етническа принадлежност и религия в предаването „PSYCHOдиспансер”, излъчено през октомври 2013 година.През този период бе и първото увеличаване на бежанския поток към България вследствие на войната в Сирия и конфликтите в Африка.

Делото пред КЗД бе образувано по сигнал на Българския хелзинкски комитет. „Това решение на КЗД е пореден израз на законовата защита срещу реч на омразата”, заяви адвокат Маргарита Илиева, директор на Правната програма на БХК.

В предаването си Вулева прави репортажи от района на джамията на София, а в коментар зад кадър обсъжда чужденците, които заснема. Нарича ги „надупени иноверци” (визирайки позата за молитва на мюсюлманите), „нашественици”, „алахолюбиви пришълци”, „разярени чернокожи иноверци”, „напористи, арогантни, изискващи и нахални”, „пропълзяващи в страната ни мохамедани”, „ислямисти”, „неука черна неблагодарна маса организми” и др.

В същите предавания тя определя ромите като „аборигенни кръвопийци”, „напаст” и „паразитиращи върху българското общество организми”, споделя Блиц. Решението не е влязло в сила и може да бъде обжалвано пред Административния съд в София.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новите вълшебни думи „разрешавам” и...

Възпитавани сме, че единствените „вълшебни думички” са...

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Няма коментари към тази новина !