Сливат БНТ и БНР

13.07.2015 17:49 | Видян 916 пъти

Сливат БНТ и БНР

За да бъде осигурен трети мандат след двата по право на Вяра Анкова, която е удобна за всички власти, а и помага финансово на гръцки съпруг, най-вероятно ще се стигне до сливане на БНТ и БНР. Това е било обсъдено на последното заседание на Парламентарната комисия по медии и култура. Според източници на Webcafe.bg, идеята е да се направи общо дружество или холдинг, в който да бъдат обединени всички програми на държавните медии, които обаче да имат относителна самостоятелност (обединена самостоятелност е нещо като дървено желязо, но какви идеи да очакваме от стюардесата Поли Карастоянова и Лъчо Мозъка като най-видни представители на Комисията по културата и медиите).

Предполага се, че на база одити за финансовото състояние на БНТ и БНР ще бъде изготвен моделът за сливането им. Бъдещото финансиране на общата структура ще се осъществява чрез твърд процент от държавния бюджет, след като така и не заработи общественият фонд за финансирането им.

Чрез преструктурирането на медиите ще бъдат разрешени проблемите в БНР, където от месеци ръководството на медията в лицето на Радослав Янкулов е в сблъсък с журналистите заради орязване на заплатите, и не може да се справи с кризата.

В момента в БНР тече външен одит и анализ на трудовия процес в отделните звена на радиото по отношение необходимост, заетост, натовареност. Това е една от мерките, които Управителният съвет на БНР предприе като продължение на управленската си програма. На базата на резултатите от този одит трябва да бъде извършено оптимизиране на структурите на БНР.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !