Кръщават Шарлът Елизабет Даяна с вода от река Йордан

07.06.2015 10:24 | Видян 2227 пъти

Кръщават Шарлът Елизабет Даяна с вода от река Йордан

Британската принцеса Шарлът Елизабет Даяна, която се роди на 2 май, ще бъде кръстена на 5 юли в близост до кралското имение Сандрингам в Източна Англия. Бебето със синя кръв е четвъртият по ред престолонаследник на трона след брат си Джордж.

Церемонията ще се проведе в църквата "Св. Мария Магдалена" в Норфолк, където родителите на Шарлът - принц Уилям и Кейт живеят в имение, подарено им от кралица Елизабет Втора. Те искат тържеството да бъде в тесен кръг и далеч от хорските погледи.

Традиционно за британските кралски особи е да бъдат кръстени с вода от река Йордан, където християните вярват, че е бил кръстен Исус Христос. Очаква се Шарлът да бъде облечена в реплика на сложната рокля от дантела и сатен, направена за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. Джордж, първородният син на Уилям и Кейт, беше кръстен от архиепископа на Кентърбъри в кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс в Лондон през октомври.

Часове след като новината бе обявена, на Острова тръгнаха слухове и залагания кои ще са кръстниците. Първите дискутирани имена бяха на принцесите Беатрис и Южени, дъщери на принц Андрю. Според букмейкърите другите много вероятни персони за избора са братовчедът им Питър Филипс, приятелят на Уилям Хю ван Кютсем, брат му, принц Хари, и сестрата на Кейт - Пипа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Няма коментари към тази новина !